Sitruunaiset karitsankyljykset
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Hiero suola ja pippuri lihaan.
-
Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Paista kyljyksiä valkosipulien ja timjaminoksien kanssa noin 2–3 minuuttia per puoli. Laita lihat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.
-
Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi ja purista mehutilkka. Hienonna lehtipersilja. Lisää pannulle sitruunamehu, lehtipersilja ja chili. Lämmitä noin minuutti. Kaada seos karitsankyljysten päälle. Viimeistele sitruunankuoriraasteella. Tarjoa heti piston kanssa.
Epanjalainen kasvishöystö eli pisto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi paprika, munakoiso ja kesäkurpitsat. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi.
-
Kuullota kasviksia kannellisessa paistokasarissa öljyssä muutamassa erässä noin 5 minuuttia kerrallaan, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä kuullotetut kasvikset sivuun odottamaan aina ennen uuden erän kuullottamista.
-
Kuutioi tomaatit. Laita kaikki kuullotetut kasvikset sekä tomaatit takaisin paistokasariin. Lisää rusinat, oregano ja sherryviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna padan hautua melko miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
-
Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä. Hienonna lehtipersilja valmiiksi.
-
Mausta pata suolalla, savupaprikalla ja pippurilla. Viimeistele lehtipersiljalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa kyljysten kanssa.
Vinkki Pisto maistuu myös perinteiseen tyyliin tarjottuna paistetun munan kanssa.