
Rahkamunkit
Ainekset
Työvaiheet
- Kumoa rahka ja vesi kattilaan. Sekoita ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.
- Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Sulata voi. Vaivaa taikinaan puolet jauhoista ja jäähtyneestä rasvasta. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Jatka vaivaamista muutama minuutti.
- Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia, kunnes se tuplaantuu.
- Jaa taikina kahteen palaan. Pyöritä paloista kaksi tankoa. Käytä apuna jauhoja.
- Leikkaa kumpikin tanko 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi. Kohota pullia liinan alla 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy kasarissa. Paista kolme munkkia kerrallaan, muutama minuutti molemmin puolin. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.
- Laita lautaselle sokeria. Pyöräytä munkit saman tien sokerissa.