Järvenpään Blues-festarien pääkatu täyttyi aamulla myyntikojuista ja lettupisteistä. Maria Juvenal-Nousiaisen Churros-kahvilan edessä kiemurteli jono jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset munkit olivat kypsymässä.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/churronainenkasitelty.jpg?itok=wyB1ECWT)
Brasiliasta kotoisin oleva Maria Juvenal-Nousiainen kiertää churro-kioskinsa kanssa jo kymmenettä kesää festareilla eri puolilla Suomea.
Uppopaistettu churro on alun perin espanjalainen perinneleivonnainen, mutta matkalla Brasiliaan se on muuttunut.
- Brasiliassa churrosta on tullut katuruokaa. Levonnaisen keskelle on kehitelty ”tunneli”, johon pursotetaan täyte. Enää ei istuta dippailemassa churroja suklaaseen, Maria naurahtaa.
Maria tarjoaa munkin kanelisokeriin kieriteltynä ja vaikkapa suklaa-tai omenahillotäytteisenä.
Churron tekemiseen tarvittavien laitteiden alkuperää Maria ei halua kertoa, sillä kilpailijoita hän ei kaipaa. Tänään ja huomenna Marian kojun löytää Järvenpään puistoblues- festivaaleilta. Ensi viikonloppuna Ruisrockista.