
Tarjoa savuteellä graavattu lohi haudutetun fenkolin ja manteli-perunalaatikon kanssa. Raikas hernepesto täydentää annoksen.
Savuteellä graavattu merilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Pane teelehdet pieneen kulhoon ja kaada tilkka kiehuvaa vettä päälle. Anna seistä pari minuuttia. Valuta vesi pois.
- Leikkaa lohi kookkaiksi kuutioiksi. Kääntele kuutiot kulhossa suolan, sokerin, valkopippurin ja valutettujen teelehtien seoksessa. Nosta kuutiot kulhossa peitettynä jääkaappiin maustumaan noin 2–3 tunniksi.
- Pyyhi mausteseos kalakuutioiden pinnasta mahdollisimman tarkkaan. Paista palat kuumassa paistinpannussa öljyssä: ensin 1 minuutti toiselta puolelta, käännä palat ja jatka paistamista 30 sekuntia. Kala saa jäädä keskeltä punertavaksi.
Manteli-perunalaatikko (8 annosta)
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi, koosta riippuen 15–25 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori kuumat perunat ja viipaloi ne uunivuokaan.
- Yhdistä mantelitahna, mantelimaito mascarpone, keltuaiset ja suola kuumentamalla niitä hetken ajan. Valuta seos vuokaan.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes neste on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki! Mantelitahnaa myy esimerkiksi Ruohonjuuri.
Hernepesto (8 annosta)
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti ja huuhtele fenkolit. Leikkaa ne pituussuunnassa ohuehkoiksi viipaleiksi. Keitä fenkolia hiljalleen maidossa 5–7 minuuttia, kunnes palat ovat napakan pehmeitä.
- Valuta maito kattilasta ja lisää öljy, sitruunan mehu ja suola. Pidä lämpimänä tarjoamiseen saakka.
Vinkki! Voit käyttää yli jäävän maidon vaikka sämpylätaikinaan.
Haudutettu fenkoli
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata herneet. Paahda pinjansiemenet kuivassa paistinpannussa kauniin ruskeiksi.
- Pane kaikki ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä ja ohenna pesto vedellä sopivan juoksevaksi.