klo 10:34 | 24.5.2013

Ne ovat hyviä, terveellisiä ja lähes ilmaisia. Lisäksi nokkossipsit valmistuvat muutamassa sekunnissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Nokkossipsit
Ainekset
1-2
l
tuoreita nokkosen versoja ja lehtiä
1/2-1
l
rypsiöljyä kattilan koosta riippuen
sormisuolaa
Työvaiheet
- Ravistele nokkosenlehtiä keittiöpyyhkeen sisällä niin, että mahdolliset roskat ja ötökät tippuvat pois.
- Kuumenna öljy kattilassa noin 160 asteeseen. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, testaa öljyn kuumuus tiputtamalla siihen pieni leipäpala. Kun leipäpala alkaa tiristä ja ruskettua, on öljy tarpeeksi kuuma friteeraukseen. Öljyn määrä riippuu kattilan laakeudesta. Mitä laakeampi kattila, sitä enemmän öljyä tarvitset. Öljyä ei kuitenkaan tarvita yhtä paljon kuin esimerkiksi munkkien paistamiseen, sillä nokkoset eivät vie paljon tilaa. Muista varata lieden viereen kansi, jolla voit tukahduttaa palon, jos öljy sattuisi syttymään tuleen. Älä käytä liesituuletinta.
- Kun öljy on kyllin kuumaa, heitä kattilaan kourallinen nokkosenlehtiä. Anna niiden friteerautua noin 5-10 sekuntia ja nosta reikäkauhalla lautaselle, jolla on talouspaperia. Paperi imee liian rasvan. Friteeraa näin erä kerrallaan kaikki nokkosenlehdet.
- Kun on valmista, ripottele lehdille sormisuolaa.