Peruna-papu-parsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin puolikuivatut tomaatit (ks. ohje).
- Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Laita palat isoon kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua n. 5 minuuttia. Valuta joukkoon öljy.
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä.
- Kuori parsat kevyesti ja leikkaa puupainen tyviosa pois. Keitä parsat toisessa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä.
- Lisää lämpimät, puolitetut tai viipaloidut perunat kastikekulhoon. Lisää myös pavut, parsat ja hienonnettu lehtipersilja. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
- Viimeistele salaatti puolikuivatuilla tomaateilla.
Vinkki! Voit halutessasi lisätä salaattiin paistettua pekonia, fetaa tai parmesaania.
Puolikuivatut tomaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Laita tomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele suolaa, pippuria ja sokeria päälle. Lisää halutessasi timjami.
- Paista tomaatteja noin 4 tuntia.