Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo

Savuiset pienet perunat ja wasabista potkua saanut kylmäsavulohilisuke ovat upean kesäinen kombo. Voit käyttää tähän vaikka eilen keitettyjä perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Savustettuja varhaisperunoita ja kylmäsavulohi-wasabikastiketta

Ainekset

500
g
pieniä esikeitettyjä uusia perunoita
2
rkl
voita
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1/2
tl
hienoa merisuolaa
Kylmäsavulohi-wasabikastike
150
g
kylmäsavulohta
1
rkl
kapriksia
2
kpl
kevätsipulinvartta
200
g
ranskankermaa
1
kpl
limetin mehu
1
tl
wasabia
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita voi, hienonnettu rosmariini ja merisuola keskenään ja hiero esikypsytettyjen perunoiden pinnalle. Nosta perunat folion päälle ja aseta savustuspönttöön. Savusta 10–15 minuuttia sen mukaan, ovatko perunat täysin kypsiä ennen savustamista.
  2. Hienonna kylmäsavulohi, kaprikset ja kevätsipulinvarret. Sekoita ranskankerma, limettimehu ja wasabi kulhossa. Lisää kylmäsavulohikuutiot, kaprikset ja kevätsipulinvarret. Tarjoile kastiketta savustettujen perunoiden kanssa.

 

Kommentit (2)

Käyttäjä4131
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Perunat oli hemmetin hyviä. Varttitunnin savustus omalla pöntölläni oli sopiva. Rosmariinia voisi mielestäni laittaa enemmänkin.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä, kiitos kun vinkkasit. Juhannuksena sitten extra-rosmariiniannoksella!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakat ja hyrskytetyt kesäkasvikset

Ainekset

1
l (800 g)
pieniä uusia perunoita
1
(600 g)
kesäkaali
1
tl
suolaa keitinveteen
1
nippu kevätsipulia
1
nippu tilliä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)
LISÄKSI
8
savusilakkaa tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.

  2. Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.

  3. Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.

  4. Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  5. Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.

VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Apposkeitossa on kesäherneitä kolmella tavalla. Annoksen kruunaavat rapeiksi paistetut ahvenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Apposkeitto

Ainekset

300
g
uusia perunoita
nippu (200 g) uusia porkkanoita
2
kesäsipulia varsineen
1
pieni kukkakaali
1
pieni parsakaali
2
l
toriherneenpalkoja (riivittäviksi)
½
l
sokeriherneenpalkoja
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
luomusitruunan kuorta raastettuna
n. 1
l
kasvislientä
1
tl
maustepippureita
2
laakerinlehteä
2
tl
kuivattua rakuunaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
500
g
ahvenfileitä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
kesäsipulin varsia
tuoretta rakuunaa

Työvaiheet

  1. Pese ja pilko perunat ja porkkanat.Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Irrottele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varret. Riivi toriherneet paloistaan. Huuhdo sokeriherneet.
  2. Paahda perunat, porkkanat ja sipulit sekä kukka- ja parsakaalin varret sitruunankuoriraasteella maustetussa öljyssä ison kattilan pohjalla reippaasti käännellen. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Paista ahvenfileet nopeasti rapeiksi muurikalla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
  4. Lisää keittoon herneet ja herneenpalot sekä kukka- ja parsakaalin kukinnot. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele kesäsipulin varsilla ja tuoreella rakuunalla.
  5. Nostele ahvenia ja nokare hernehummusta keittoannosten päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lohi raakakypsytetään hapokkaalla limetillä, soijalla ja suolalla. Runsaat yrtit antavat kulhosalaatille mahtavan aromaattisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Limettilohi-nuudelisalaatti

Ainekset

MARINOITU LOHI
400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
limetin mehu
2
rkl
soijaa
½
tl
suolaa
1
rkl
seesamiöljyä
NUUDELISALAATTIPOHJA
150
g
lasinuudeleita
2
porkkanaa
¼
punakaalia
2
kevätsipulia
2
dl
edamamepapuja (pakaste)
1
ruukku thaibasilikaa, minttua ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala sentin kuutioiksi kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää soija, suola ja seesamiöljy. Sekoita niin että maut tasoittuvat ja siirrä lohi kylmään salaatin valmistumisen ajaksi.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä huuhdellen.

  3. Kuori porkkanat ja tee porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita lastuja. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen.

  4. Sekoita chilikastike (katso ohje alta).

  5. Kokoa nuudeleita, kasviksia, edamame-papuja, lohta ja yrttejä bowl-tyylisiin kulhoihin. Lusikoi chilikastiketta päälle.

Vinkki! Pakastetut edamamepavut ovat nopeasti käyttövalmiita. Niille riittää sulatus siivilässä haalealla vedellä huuhdellen.

 

Chilikastike

Ainekset

1
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
limetinmehua
2
tl
inkivääriä raasteena
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.