Uudenvuoden vakioherkkuja ovat nakit. Ihmekös tuo, sillä nakit taipuvat moneen ja niitä voi valmistaa niin hellalla, mikrossa kuin uunisakin.

Nakkivartaat uunissa

Nakkivartaissa yhdistyvät nakit ja salaatti. Pilko ainekset ennen vieraiden saapumista ja nälän yllättäessä kootkaa vartaat porukalla. Yöpalaksi jokainen voi taiteilla vartaan omista lempiaineksistaan. 

Tarvitset: Prinssinakkeja, keitettyä perunaa, erivärisiä kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa ja halutessasi muita herkkuja. Lisäksi tarvitset varrastikkuja.

Tee näin: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pilko perunat ja kesäkurpitsat isoiksi lohkoiksi niin, että ne vastaavat kooltaan kirsikkatomaatteja. Lado varrastikut täyteen herkkuja haluamassasi järjestyksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita vartaat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi dippikastikkeen kanssa.

Vinkit nakkien keittämiseen

  1. Älä keitä! Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sen jälkeen laske levyn lämpötilaa. Pidä vesi kuumana, mutta älä kiehuvana. Lämmitä nakit kuumassa vedessä. Nakki ei repeä, kun stä ei keitä.
  2. Mausta liemi! Laita veden sekaan pippureita, sipulia, tuoretta chiliä tai vaikkapa muutama timjaminoksa tai laakerinlehti. Keitä maustelientä vartti ennen nakkien lämmittämistä.

Nakit nauravat mikrossa

Nauravat nakit valmistuvat pikapikaa mikrossa. Leikkaa nakkien molempiin päihin viillot ristiin ja kuumenna täydellä teholla 1-2 minuuttia.

Nauravat nakit muuttuvat mustekalanakeiksi, kun leikkaat viillot vain toiseen päähän. Tee tällöin tarpeeksi syvät viillot, jotta lonkerot näyttävät aidommilta.

Toinen mikrossa valmistuva nakkiherkku löytyy täältä.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla