
Tämän couscousin (kuskusin) juju on sitruunaisuudessa ja kirpeydessä: siihen tulee suorastaan himo. Älä säästele yrttien määrässä, niitä ei voi laittaa liikaa.
Voit tehdä tämän reseptin moninkertaisena. Tärkeintä on kuitenkin opetella sitruunaisen oliiviöljykastikkeen sitruunan ja öljyn suhde: sitruunamehua aina kaksinkertainen määrä oliviiöljyyn nähden.
Ihanan kirpeä sitruunacouscous
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä couscous ohjeen mukaan, mutta lisää veteen kasvisliemikuutio. Anna jäähtyä.
- Silppua tomaatit ja kurkku sekä yrtit (säästä osa yrteistä koristeluun).
- Ravista oliiviöljykastikkeen aineksen sekaisin.
- Sekoita salaattiainekset, lisää oliiviöljykastike, sekoita uudestaan ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Lisää koristeluun tarkoitettu yrttisilppu ja granaattiomenan siemenet ennen tarjoilua.