Erittäin herkullinen ja kohtalaisen nopea aito carbonara.
Tämän carbonaran valmistus kestää oikeastaan vain pastan kiehumisajan. Pastan keitinveden tulee olla kunnolla suolattua, sen tulee maistaessa maistua merivedeltä.
Pasta Carbonara
Ainekset
Työvaiheet
Keitä reilusti suolattua vettä kattilassa. Lisää pasta ja sekoita kunnolla. Laita kansi päälle ja anna kiehahtaa uudestaan. Poista kansi tai aseta raolleen kun vesi taas kiehuu.
Pastan kiehuessa paista pekoni erittäin kuumalla pannulla kunnes rasva poistuu ja siitä tulee rapea.
Vispaa kananmunat esim. haarukalla juuston kanssa kulhossa ja lisää reilusti mustapippuria ja murskattua valkosipulia raakana oman maun mukaan.
Kun pasta on al dente, valuta se ja kaada takaisin kattilaan. Kaada välittömästi kananmuna-juustosekoitus sekä pekoni (rasvoineen) pastan päälle ja sekoita kunnes kananmuna sekoittuu pastaan ja sitoo ruuan yhteen.
Tarjoile heti!