Max Laitinen on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Erittäin herkullinen ja kohtalaisen nopea aito carbonara.

Tämän carbonaran valmistus kestää oikeastaan vain pastan kiehumisajan. Pastan keitinveden tulee olla kunnolla suolattua, sen tulee maistaessa maistua merivedeltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Carbonara

Ainekset

400
g
spaghettia
200
g
hyvälaatuista pekonia kuutioituna
3
kpl
vispattua kananmunaa
5
rkl
raastettua parmesania
mustapippuria myllystä
1
kynsi
valkosipulia oman maun mukaan

Työvaiheet

Keitä reilusti suolattua vettä kattilassa. Lisää pasta ja sekoita kunnolla. Laita kansi päälle ja anna kiehahtaa uudestaan. Poista kansi tai aseta raolleen kun vesi taas kiehuu.

Pastan kiehuessa paista pekoni erittäin kuumalla pannulla kunnes rasva poistuu ja siitä tulee rapea.

Vispaa kananmunat esim. haarukalla juuston kanssa kulhossa ja lisää reilusti mustapippuria ja murskattua valkosipulia raakana oman maun mukaan.

Kun pasta on al dente, valuta se ja kaada takaisin kattilaan. Kaada välittömästi kananmuna-juustosekoitus sekä pekoni (rasvoineen) pastan päälle ja sekoita kunnes kananmuna sekoittuu pastaan ja sitoo ruuan yhteen. 

Tarjoile heti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla