Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bataattilohkot uunissa paistettuna
Ainekset
2 bataattia
3
rkl
rypsiöljyä
3/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/4
tl
muskottipähkinää + ripaus suolaa
Työvaiheet
KUORI JA PALOITTELE BATAATIT. VOITELE ISO UUNIVUOKA ÖLJYLLÄ. LEVITÄ BATAATTI LOHKOT ÖLJYTTYYN VUOKAAN. VALUTA HIEMAN RYPSIÖLJYÄ LOHKOJEN PÄÄLLE. RIPOTTELE VIELÄ PIPPURI JA MUSKOTTIPÄHKINÄ J LOHKOJEN PINNALLE. PAISTA 220 ASTEISESSA UUNISSA PUOLISEN TUNTIA. PYÖRÄYTÄ LOHKOTA PAISTAMISEN AIKANA KERRAN YMPÄRI LASTAA APUNA KÄYTTÄEN. MAUSTA KAUNIIN VÄRISET JA KYPSÄT BATAATIT RIPAUKSELLA SUOLAA. TARJOA ESIM LIHAPULLIEN JA KERMAKASTIKKEEN KANSSA.
Ketju on lukittu.
Vaihtelua perunaruokiin saat bataatista, jonka maku on hieman perunaa makeampi. Älä säilytä batatteja alle 10 asteessa, sillä se pilaantuu herkästi. Bataatti sisältää A-vitamiinia, beetakaroteeniä ja ravintokuituja. Parhaimmillaan bataatti on kiinteänä ja sileäkuorisena.