Marinoi possunfile kokonaisena ja pariloi se ohuina viipaleina.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Daeji gogi eli korealainen possunfilee
Ainekset
1
porsaan sisäfilee (n. 600 g)
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
rypsiöljyä
Marinadi
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
hienonnettua inkivääriä
3/4
dl
soijakastiketta
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
palmu- tai fariinisokeria
1
tl
korealaista gochujang-chilitahnaa tai
1
tl
kuivattua chiliä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
salaatinlehtiä
keitettyä jasmiini- tai basmatriisiä
minttua, korianteria ja basilikaa
Työvaiheet
- Jos fileessä on kalvoja, poista ne.
- Tee marinadi. Kuori ja lohko sipuli, viipaloi valkosipulit ja hienonna inkivääri. Yhdistä ne soijan, öljyn, sokerin, chilitahnan ja pippurin kanssa. Sekoita possunfilee joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 tunti.
- Jos tarjoat lisukkeena riisiä, keitä se tässä vaiheessa ja irrottele salaatinlehdet.
- Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa fileestä ohuita viipaleita. Paista öljytyssä grillissä tai parila- tai paistinpannussa kypsiksi, noin 3–6 minuuttia. Kypsennysaika riippuu viipaleiden paksuudesta. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.
- Tarjoa liha salaatinlehteen käärittynä tai sellaisenaan riisin kanssa. Laita halutessasi tarjolle myös chilitahnaa.