
Mikaela Inbergin risotto viimeistellään chilissä ja valkosipulissa paistetuilla tiikeriravuilla.
Avokadorisottoa ja tiikerirapuja
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannussa ja kuullota sipulit.
-
Lisää riisi ja sekoita. Lisää 1dl valkoviiniä ja anna viinin kiehua kasaan. Lämmitä sillä välin kanaliemi kasarissa ja pidä lämpimänä. Lisää kauhallinen lämmintä kanalientä riisiin koko ajan sekoittaen ja anna imeytyä riisiin.
-
Toista kunnes kaikki liemi on käytetty ja riisi on al dente. Mausta pippurilla ja suolalla ja nosta liedeltä.
-
Sekoita keltuainen parmesanjuustoon ja kermaan ja käännä seos risoton joukkoon. Kuori avokado ja poista kivi. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja kääntele varovasti risoton joukkoon. Jätä tekeytymään siksi aikaa kun paistat jättikatkaravut.
-
Kuori tiikeriravut. Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet sekä tuore chili. Lisää ravut ja paista molemmin puolin. Jos käytät valmiiksi keitettyjä ja pakastettuja tiikeriravun pyrstöjä (vaaleanpunaisen väriset), riittää että ravut kuumenevat ja saavat kauniin värin. Jos taas käytät raakoja tiikeriravun pyrstöjä (harmaan väriset), paahda niitä noin 45 sekuntia per puoli ja tarkista vielä kypsyys ennen tarjolle laittamista.
-
Tarjoa risotto viimeisteltynä paistetuilla ravuilla.
Mitä sitruunalle tehdään? :) Raastoin kuorta risoton joukkoon, mutta ehkä mehunkin olisi voinut käyttää?