MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.

Mikaela Inbergin risotto viimeistellään chilissä ja valkosipulissa paistetuilla tiikeriravuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Avokadorisottoa ja tiikerirapuja

Ainekset

Risotto
1
salottisipuli
1-2
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
risottoriisiä
5
dl
kanalientä
1
sitruuna
1
kananmunan keltuainen
1
dl
raastettua parmesaania
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kermaa
1
avokado
Tiikeriravut
200
g
tiikeriravunpyrstöjä
öljyä paistamiseen
4-5
valkosipulinkynttä
punaista chiliä
suolaa
pippuria

Työvaiheet

 

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannussa ja kuullota sipulit.
  2. Lisää riisi ja sekoita. Lisää 1dl valkoviiniä ja anna viinin kiehua kasaan. Lämmitä sillä välin kanaliemi kasarissa ja pidä lämpimänä. Lisää kauhallinen lämmintä kanalientä riisiin koko ajan sekoittaen ja anna imeytyä riisiin.

  3. Toista kunnes kaikki liemi on käytetty ja riisi on al dente. Mausta pippurilla ja suolalla ja nosta liedeltä.

  4. Sekoita keltuainen parmesanjuustoon ja kermaan ja käännä seos risoton joukkoon. Kuori avokado ja poista kivi. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja kääntele varovasti risoton joukkoon.  Jätä tekeytymään siksi aikaa kun paistat jättikatkaravut.

  5. Kuori tiikeriravut. Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet sekä tuore chili. Lisää ravut ja paista molemmin puolin. Jos käytät valmiiksi keitettyjä ja pakastettuja tiikeriravun pyrstöjä (vaaleanpunaisen väriset), riittää että ravut kuumenevat ja saavat kauniin värin. Jos taas käytät raakoja tiikeriravun pyrstöjä (harmaan väriset), paahda niitä noin 45 sekuntia per puoli ja tarkista vielä kypsyys ennen tarjolle laittamista.

  6. Tarjoa risotto viimeisteltynä paistetuilla ravuilla.

Kommentit (1)

Saara Dufva
Seuraa 
Liittynyt10.7.2014

Mitä sitruunalle tehdään? :) Raastoin kuorta risoton joukkoon, mutta ehkä mehunkin olisi voinut käyttää?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Klassinen risotto saa makunsa voista, viinistä, oliiviöljystä ja parmesaanista. Koostumukseltaan se on parhaimmillaan kuin löysää puuroa. Lopuksi risoton voi höystää paistetuilla sienillä.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Neljännessä jaksossa teemana on rakkaus, ja Hans valmistaa risottoa ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Risotto Hansin tapaan

Ainekset

500
g
pannukelpoisia sieniä (suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja tai viljeltyjä sieniä)
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
salottisipulia
1–2
valkosipulinkynttä
2½–3
dl
risottoriisiä (carnaroli, arborio tai Vialonen nano-riisiä)
dl
kuivaa valkoviiniä
5–6
dl
vettä
Lopuksi
3–4
rkl
voita
4–5
rkl
parmesaania
tuoretta basilikaa ja rucolaa
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Paista ne pannulla tilkassa öljyä ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo riisi siivilässä ja valuta hyvin.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja huuhdeltu riisi. Kuullota 2–3 minuuttia, mutta älä ruskista. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä. Lisää vettä pikkuhiljaa samalla risottoa hämmentäen, kunnes riisi on kypsää. Risottoriisin kypsyminen kestää riisilajikkeesta riippuen keskimäärin 18–23 minuuttia. Risoton kuuluu olla löysää, joten lientä saa olla reilusti.
  4. Lisää lopuksi sienet risoton joukkoon. Kuumenna, lisää voi ja lopuksi parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  5. Annostele lautasille, lisää vielä päälle hieman parmesaania, vastarouhittua pippuria, tuoretta basilikaa ja rucolaa sekä tilkka hyvää oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Rapeaksi fritattua kalaa, tartarkastiketta ja punasipulia. Alankomaiden fish and chips -annos tunnetaan myös nimellä uiva hollantilainen. Tällä kertaa se valmistetaan hauesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollantilainen fish and chips

Ainekset

600
g
haukifileitä
1
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kivennäisvettä
½
dl
maitoa
2
rkl
tilliä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
ruokaöljyä
4
hot dog -sämpylää
1
punasipuli
4
rkl
makeaa sinappia
(ranskanperunoita)

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet ruodottomiksi, noin 4 cm x 10 cm:n paloiksi. Mausta suolalla.

  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kivennäisvesi, maito, hienonnettu tilli ja suola. Anna taikinan tekeytyä ja kalan maustua sillä aikaa, kun teet tartar-kastikkeen (ks. ohje alla).

  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa.

  4. Laita kalapalat taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja laske kalat varovasti kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Valuta hetki talouspaperilla.

  5. Laita kalapuikot, tartar-kastiketta, suikaloitua sipulia ja makeaa sinappia sämpylöiden väliin, tarjoile heti. Halutessasi lisää annoksiin paistettuja ranskiksia.

Tillitartarkastike

Ainekset

½
ruukkua
tilliä
2
kevätsipulinvartta
1
suolakurkku
1
tlk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli, sipulinvarret ja kurkku. Laita ne, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja sokeri kulhoon, sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesytä tomaatit ja sipulit uunissa ja keitä niistä sitten punaviinin kanssa ihana kastike riistapyöryköille. Rasvaton riistaliha saa kivasti makua raakamakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Riista-raakamakkarapullat

Ainekset

400
g
hirven- tai peuranjauhelihaa
200
g
mausteista raakamakkaraa (esim. Livarnon Luigi)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
timjamia
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
voi-öljyseosta

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon ja purista raakamakkara suolesta lihan joukkoon.

  2. Hienonna sipuli, valkosipulit ja yrtit. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää yrtit ja sipuliseos lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

  3. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin isohkoja pullia. Paista niihin kaunis väri voi-öljyseoksessa pannussa. Alenna lieden tehoa ja kypsennä lihapullat pannussa tai laita ne 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

  4. Tarjoa paahdetun tomaattikastikkeen (ohje alla) ja polentan tai pastan kanssa.

Paahdettu kirsikkatomaattikastike

Ainekset

1
kg
kypsiä kirsikkatomaatteja
2
salottisipulia
1
kokonainen valkosipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
2–3
yrtinoksaa (esim. rosmariinia, oreganoa tai meiramia)
¾
dl
punaviiniä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Levitä tomaatit leivinpaperille uuninpellille. Puolita sipulit kuorineen. Lisää ne ja kuorimattomat valkosipulinkynnet pellille. Valuta öljyä, ripottele suolaa ja lisää yrtinoksat päälle. Paista uunissa 20 minuuttia.

  2. Laita tomaatit tehosekoittimeen. Poista sipuleista kuoret ja lisää sisukset tehosekoittimeen. Soseuta karkeaksi kastikkeeksi.

  3. Laita seos paistinpannuun. Lisää viini, balsamico, sokeri ja pippuri. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit (0)