
Tuoretta kotimaista kaalia on nyt hyvin saatavilla. Jätä tuhdit kaalipadat ja -laatikot odottamaan syksyä ja nauti kesäkaali simppelillä tavalla valmistettuna, jolloin tuoreen kaalin maku on parhaimmillaan.
Valkoviinikaali
Seitsemässä minuutissa saat lautaselle hienostuneen makuisen kaalilisäkkeen. Kesäkaali ei tarvitse kuin tilkan valkoviiniä ja purkillisen ranskankermaa, niin sen hienovarainen maku pääsee oikeuksiinsa. Tarjoa valkoviinikaali esimerkiksi paistetun kalan kera.
Ohjeen valkoviinikaaliin löydät täältä.
Uuden kaalin savukalakääryleet
Kaalikääryleet ovat kaalifanaatikon must-ruoka ja itse tehtynä todellista herkkua! Vähän vaivaa kääryleet toki vaativat, mutta valmiina ja suussasulavina palkitsevat tekijänsä. Kokeile kesäkaalikääryleitä savukalalla, kesäsipulilla ja ranskankermalla täytettynä, toimii!
Ohjeen savukalakääryleisiin löydät täältä.
Varhaiskaali-fetakiekot
Kaalikin sopii grillattavaksi ja viipaloimalla saat siitä hauskoja pihvimäisiä kiekkoja. Kaalikiekkoja pitää kypsentää kymmenisen minuuttia grillissä, jotta ne pehmenevät hieman ja saavat kauniit grilliraidat pintaansa. Viimeistele ruoka fetalla ja balsamicolla tai yhtä hyvin voit sekoittaa kaalikiekkojen kumppaniksi jogurtti- tai kermaviilikastikkeen.
Ohjeen varhaiskaali-fetakiekkoihin löydät täältä.
Punainen kaali-halloumisalaatti
Oletko kokeillut kaalia ja halloumia yhdessä? Suolainen juusto antaa kivasti ryhtiä kaalille. Parhaiten nämä kaksi toimivat salaatissa, jonka pohjana toimii kaaliraaste ja pinnalle paistetaan muutama mehevä pala juustoa. Mausta kokonaisuus raikkailla yrteillä, esimerkiksi korianterilla, ruoho- tai kesäsipulilla tai persiljalla.
Ohjeen punaiseen kaali-halloumisalaattiin löydät täältä.
Hunaja-kaalilohkot
Hunajakaalilohkot siilataan voilla ja hunalla, kypsennetään uunissa pehmoisiksi ja käytetään sen jälkeen pannulla sen verran, että ne saavat upean paistopinnan. Miten neljästä raaka-aineesta voikaan saada näin hyvää aikaiseksi!