
Liha kypsyy herkullisen aromikkaaksi kolaliemessä ja maistuu ihanalta tumman salviakastikkeen kanssa.
Kolassa kypsennetty porsaan kylki ja tumma salviakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero suola, kuivatut yrtit ja rouhittu mustapippuri lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa kahdeksan tuntia.
- Pese pois suola ja kuivaa lihan pinta.
- Paista lihaan kaunis väri kuumassa öljyssä ja siirrä se uuniastiaan. Lisää joukkoon kola. Hienonna timjami ja rosmariini ja sekoita liemeen. Lisää mukaan kanelitangot ja ketsuppi.
- Hauduta lihaa uunissa 4 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa. Jos näyttää, että liha kuivuu, lisää joukkoon loraus kolaa tai vettä paistamisen aikana.
- Anna lihan jäähtyä hieman. Peitä se kelmulla, laita päälle pieni paino ja nosta jääkaappiin yöksi.
- Leikkaa kylmä liha viipaleiksi ja laita viipaleet kylmälle paistinpannulle.
- Nosta lämpöä hitaasti, jotta kyljen rasva lähtee sulamaan ja paista lihoihin kaunis ruskea pinta.
- Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
- Kuumenna tyhjä kattila ja kaada kattilaan etikka. Anna kiehua, kunnes kastikkeesta on jäljellä 1/3.
- Lisää punaviinikastike, valkosipulit, timjami ja fariinisokeri.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes maut ovat tasaantuneet.
- Tarkista maku ja lisää mustapippuri sekä suola. Siivilöi kastike ja lisää salviat juuri ennen tarjoilua.
Jonkinlainen ehdotus lämpötilasta olisi paikallaan neljä tuntia kypsennettävälle lihalle....
Mitähän tuolla punaviinikastikkeella tarkoitetaan? Onko se valmis tuote vai itse keiteltävä?