
Täyteläisten makujen ystäville! Pieni pippurin polte korostaa kakun mehevää marjaisuutta.
Kirsikkainen suklaa-mustapippurikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Valmista kakku. Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi kulhossa. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita voi-suklaasula ja kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Kaada ja tasoita taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoakakku.
- Valmista suklaakastike. Rouhi suklaa ja sulata se kerman kanssa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa. Mausta balsamietikalla.
- Valmista mascarpone-vaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
- Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Levitä kakun päälle mascarpone-vaahto, suklaakastike ja kirsikat. Rouhi pinnalle mustapippuria.