
Jälkiruokamuodissa marmorointitrendi on ylitse muiden. Kuorrute saa värinsä muutamasta tipasta elintarvikeväriä. Jos jauhopeukalosi löytyy keskeltä kämmentä, niin kasta marmorisuklaseen valmiita keksejä.
Marmoroidut kolmen suklaan keksit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja kaakaojauhe sähkövatkaimella. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, suola ja vaniljajauhe. Kääntele joukkoon, älä vatkaa.
- Sekoita lopuksi taikinaan suklaahiput.
- Jaa taikina kahtia.
- Ota iso pala tuorekelmua ja muotoile puolet taikinasta kelmun päälle noin 20 cm pitkäksi, halkaisijaltaan noin 4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Kierrä rullaksi ja käännä molemmista päistä tiukasti kiinni. Tee samoin toiselle taikinapalalle. Anna taikinapatukoiden levätä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
- Leikkaa taikinapötkö noin sentin paksuisiksi paloiksi. Siirrä palat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna pehmentyä hetken ja painele sitten palat hieman litteämmiksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Keksit saavat olla vielä hieman pehmeitä, kun otat ne uunista. Anna niiden jäähtyä pellillä.
- Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa (älä keitä), ja kaada suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Ota suklaaseoksesta puolet pieneen kulhoon. Pudota pari tippaa punaista ja sinistä väriä suklaaseen. Sekoita vähän, jotta saat marmorikuvion.
- Kasta jäähtyneiden keksien reuna yksi kerrallaan marmoriseokseen. Siirrä leivinpaperille ja anna kuorrutteen kiinteytyä.
- Kun värit ovat sekoittuneet täysin, kaavi kuorrutekulho tyhjäksi ja siirrä siihen loput kuorrutteesta. Dippaa loputkin keksit.