
Parempaa frittiruokaa! Oluttaikinalla kuorrutetut jalapenot ja kampasimpukat ovat loistavia pikkuherkkuja illanistujaisiin tai minkä tahansa juhlien alkajaisiksi. Rapeat, mutta täyteläiset herkkupalat ovat uppopaistamisesta huolimatta tyylikkäitä.
Oluttaikinalla kuorrutetut jalapenot ja kampasimpukat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita frittitaikinan ainekset keskenään; kaada olut varovasti siten, että se ei vaahtoa.
- Laita öljy kattilaan kuumenemaan 180-asteiseksi. Tarkista lämpö mittarilla tai taikinanokareella.
- Kuivaa simpukoiden pinta talouspaperilla. Kasta jalapenot ja simpukat taikinaan ja uppopaista muutamassa erässä, pari minuuttia. Käännä tarvittaessa reikäkauhalla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Tarjoa heti sellaisenaan tai sitruunankuorella maustetun majoneesin kanssa.