Huippukokki Jouni Toivasen todella hitaat ribsit vaativat aikaa. Ensin ne marinoidaan, sitten keitetään ja lopulta grillataan. Maku palkitsee.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + 12 t + 2 t
Vaikeustaso
Vaikea
Todella hitaat ribsit
Ainekset
1
kg
ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä
Mausteseos
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
suolaa
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Haudutukseen
1
pieni pullo (33 cl) kolajuomaa
1/2
l
omenamehua
Viimeistelyyn
1
limetin mehu
1
punainen chili
2
rkl
tuoretta korianteria
Työvaiheet
- Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.
- Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.
- Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl ja se on paksua kastiketta.
- Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.
- Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.