Naposteltavaa syntyy helposti kun paistat kukkakaalipalat uunissa taikinakuoressa ja sivelet pintaan maukasta barbeque-kastikketta. Lopputulos on yhtä koukuttava kun tuliset kananwingsit! Mausteisesta kastikkeesta valmistuu kermaviilin kanssa näppärästi myös herkullinen dippi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 25 min
Kukkakaaliwingsit
Ainekset
Barbeque-kastike
3/4
dl
ketsuppia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
Knorr ”Fond Du Chef ” kasvisliemi -annosfondi
1/4
dl
omenaviinietikkaa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
fariinisokeria
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Wingsit
1 1/2
dl
vettä
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1/2
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
vehnäjauhoja
600
g
kukkakaalia
Dippi
2
dl
kermaviiliä
barbeque-kastiketta
Työvaiheet
- Laita uuni kuumemaan 220 asteeseen. Valmista barbeque-kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta seos ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois liedeltä ja jätä odottamaan.
- Valmista paneeraustaikina. Mittaa vesi kulhoon ja riko joukkoon kananmuna. Lisää mausteet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot samalla vispaten. Anna taikinan turvota vähintään 10 minuuttia.
- Pese kukkakaali ja kuivaa se. Irrottele siitä keskenään saman kokoisia, noin neljän senttimetrin kokoisia paloja. Nosta kukkakaalin palat taikinakulhoon ja pyörittele niitä niin, että taikina levittyy tasaisesti.
- Nostele palaset yksi kerrallaan uunipellille leivinpaperille ja laita uuniin ensin 15 minuutiksi, kunnes taikina on kiinteä ja hieman kohonnut. Ota pelti pois uunista ja sivele kukkakaalit barbeque-kastikkeella. Laita uuniin paahtumaan vielä 15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin paahtunut.
- Sekoita loput barbeque-kastikkeesta (tai maun mukaan) kermaviiliin ja tarjoa kukkakaalit dipin kanssa.
Paneeraustaikina valui kukkakaaleista ja jähmettyi leivinpaperille. Jos vielä teen näitä, en paneroi tämän ohjeen mukaan, vaan jätän veden täysin pois...