
Tämä suklaakakku on tuhtia kuin mikä. Taikinaan uppoaa suklaata nimittäin yli 300 grammaa. Mantelijauhojen ansiosta rakenne on samettinen ja mehevän kostea.
Päärynä-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
1 Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele pyöreä vuoka voilla ja jauhota mantelijauholla. Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään kulhoon. Kuutioi voi kulhoon. Sulata mikrossa lyhyissä erissä sekoittaen välillä.
2 Mittaa suklaa-voiseoksen joukkoon sokeri, vehnäjauho, mantelijauho ja maito. Sekoita voimakkaasti.
3 Lisää munat yksitellen sekoittaen reippaasti. Kaada taikina vuokaan.
4 Kuori päärynät ja puolita ne. Kaavi lusikalla siemenet ja muut kovat osat pois. Asettele vuokaan taikinan päälle. Paista uunissa 50 minuuttia, eli kunnes kakku on hyytynyt juuri ja juuri.
5 Anna jäähtyä ja levätä jääkapissa ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella tarjoilua varten.
Hei, onkohan arviota, kuinka isoon vuokaan kyseinen kakku on tehty? Oletan että vaikuttaa hieman paistoaikaan. :) kiitos jo etukäteen!
Kiitos kysymyksestäsi, kakku on leivottu halkaisijaltaan 24-senttiseen vuokaan :)