
Tämä herkullinen galette on sekä gluteeniton että vegaaninen. Piirakka on ihanimmillaan suoraan uunista nostettuna, kun lehtikaalit ovat rapeita ja palsternakat ihanasti paahtuneita.
Lehtikaali-palsternakkagalette
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele täytteet. Kuori ja leikkaa palsternakat pitkittäin viipaleiksi. Paista ne parilapannulla tai valurautapannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet ja saaneet kauniin värin. Jäähdytä.
- Revi lehtikaaleista kovat lehtiruodit irti. Huuhdo, kuivaa ja paloittele lehdet haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa öljy ja suola. Pyöräytä kaali joukkoon.
- Valmista taikina. Sulata rasva. Vatkaa joukkoon vispilällä palsternakkasose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina kaurajauhoja apuna käyttäen isoksi pyöreäksi levyksi ( 35 cm) leivinpaperin päälle.
- Levitä päälle vegaaninen tuorejuusto, lehtikaalit ja palsternakkaviipaleet niin, että taikinaa jää reunoilta parin sentin kaistale täyttämättä. Ripottele päälle siemenet. Nosta reunat täytteen päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.