
Mieto savoijinkaali tykkää pähkinöistä.
Pähkinäiset savoijinkaalilohkot
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kaali reiluiksi lohkoiksi. Poista samalla mahdolliset vioittuneet kohdat ja kova sisus. Kypsennä lohkot höyrykattilassa tai tavallisessa kattilassa vesitilkassa napakan kypsiksi, noin 7 minuuttia.
- Rouhi pähkinät karkeaksi. Paahda rouhe kuivassa paistinpannussa.
- Kuori ja lohko kananmunat. Hienonna yrtit. Sulata voi kasarissa. Lisää munalohkot, pähkinärouhe, yrtit ja suola.
- Siirrä kaalinlohkot lämpimille lautasille. Valele pähkinä-yrttivoi päälle. Tarjoa marjacrostinien kanssa (ks ohje alla).
Valkosipuliset marjacrostinit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa. Lisää valkosipuli ja marjat. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes marjat alkavat rikkoutua.
- Ripottele suola ja fariinisokeri päälle. kuumenna, kunnes marjat hieman karamellisoituvat.
- Paahda leivät. Sivele tuorejuusto ja lusikoi marjaseos päälle. Rouhi pippuria pinnalle.
(4 annosta)