Tämä maukas dippi nautitaan alkupalana tai pikkusuolaisena ja jaetaan rennosti koko seurueen kesken. Rapsakaksi paahdetut ruisleipätikut dipataan koverretun ruisleivän sisästä tarjoiltavaan pehmeään savulohidippiin.
Savulohidippi ruiskuoressa
Ainekset
Työvaiheet
Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
Kaada Arla smetana kulhoon ja murusta joukkoon savustettu lohi. Lisää kurkku- ja sipulikuutiot, hienonnettu tilli ja merileväkaviaari. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa ruisleivästä hattu pois. Leikkaa veitsellä leivän sisus irti leivän reunoista ja leikkaa sitten sisus paloiksi. Nosta sisusta pois paloina kakkulapion tai lastan avulla. Leikkaa sisuspalat ja leivän kansi tikkupaloiksi.
Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paahda leipätikut rapeiksi. Anna jäähtyä laakealla alustalla.
Täytä koverrettu leipä savulohidipillä juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.