Suloisen makea banoffee-torttu on monien herkkusuiden suosikki. Suut saa makeaksi supernopeasti, kun valmistat banaani-kinuskiherkun pappilan hätä vara –tyyliin suoraan laseihin tai jälkiruokakulhoihin! Katso Lentävä lautanen -videolta, miten jälkkärit valmistuvat.
Banoffee-jälkkärit
Ainekset
Työvaiheet
- Kaada kerma muovikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Mittaa joukkoon tomusokeri ja sekoita nopeasti kerman joukkoon.
- Kuori ja viipaloi banaanit.
- Ota neljä juomalasia. Murustele lasien pohjalle keksejä, laita päälle banaaneita ja kinuskikastiketta. Tiputa laseihin seuraavaksi nokare kermavaahtoa. Tee vielä toiset kerrokset kekseistä, banaaneista, kinuskikastikkeesta ja kermavaahdosta.
- Anna jälkiruokien maustua 10 minuuttia jääkaapissa.
- Koristele jälkiruuat siivilöimällä pinnalle hieman kaakaojauhetta.