
Tämä ruokaisa uunisalaatti lainaa panzanellalta leivän. Maun takana ovat ras el hanoutilla maustetut pavut ja porkkanat, sekä ihanat klementiinit, jotka vain käväisevät uunissa hakemassa lämpöä.
Mandariini-leipäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa ciabatta ohuiksi viipaleiksi ja levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa kulhossa öljy ja mausteet. Valuta ja huuhdo pavut. Pyöräytä ne mausteöljyyn. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä kiharoiksi joukkoon. Pyöräytä sekaisin.
- Levitä porkkana-papuseos leipien päälle. Ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
- Huuhdo ja kuivaa sillä aikaa pinaatit, kuori ja viipaloi klementiinit. Nosta pelti uunista ja levitä pinaatit ja klementiinit ainesten päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda uunin ylätasolla pari minuuttia.
- Nostele salaatti pelliltä isolle vadille tai kulhoon kerroksittain. Purista päälle klementiinin mehu.
- Tarjoa lämpimänä.