
Misolla maustetut jättikatkaravut ovat helppoa sormiruokaa.
Miso-katkaravut
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kulhoon miso, öjly, soija ja riisiviinietikka. Sekoita vispilällä tai haarukalla tasaiseksi.
- Sulata katkaravut kylmän juoksevan veden alla, jos ne ovat pakasteita. Kuivaa niiden pinnat talouspaperilla. Upota katkaravut misomarinadiin. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran.
- Kuumenna grilli kuumaksi. Grillaa ravut nopeasti molemmin puolin. Nosta tarjoilulautaselle. Ripottele seesaminsiemenet rapujen päälle. Purista limen mehu katkarapujen päälle.
Reseptistä eikä oikein kuvastamaan selviä, onko katkaravut kuorittuja.
Näyttävät kuorituilta jättikatkaravuilta, joissa on lyhyt pyrstökuori jäljellä. Eilen tuli tehdyksi isoja langustiineja valkosipulilla ja kuorista ja pistä keitetyllä liemellä. Liemen keittämiseen menee n. 30 minuuttia ja sitä voi terästää hieman lorauksella soijaa ja jereziä tai valkoviiniä. Cayennepippurinkin voi lykätä kuorien sekaan, jos pitää tulisemmasta kastikkeesta. Lientä kannattaa tehdä vain vähän, niin maku on tuhdimpi. Siivilöinnin jälkeen valmista käytettäväksi grillatuille ravuille.