Kotikokki_9 on lisännyt 28 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiinalainen Tsao’s kana

Ainekset

Kanan valmistus
1.5
dl
kylmä vesi
1.5
dl
Vehnäjauho
suolaa
pippuria
500
g
kanan rintafile/maustamattomat suikaleet
Kastike
1
sipuli
1.6
dl
sokeri
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
riisi etikka
0.4
dl
Soijakastike
0.4
dl
vesi
1
rkl
perunajauho
0.3
tl
inkivääri mauste

Työvaiheet

Valmista ensin kana:

1. Sekoita vesi, jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon kanasuikaleet.

3. Paista kanasuikaleet rapeaksi pannulla runsaassa öljyssä

4. Mikäli haluat kanasuikaleista rapeampia niin uppopaista ne (niin Kiinassa tehdään) niin, että uppopaistat ne ensin vain nopeasti, otat ne pois rasvasta ja uppopaistat ne uudestaan kullanruskeiksi. Varo uppopaistamasta liikaa kerralla, ettei rasvan lämpötila laske liikaa. Uppopaistaessa rasvan lämpötilan on oltava n. 175°C.

Valmista sitten kastike:

1.Kuullota sipuli silppu pannulla.

2.Sekoita kaikki loput kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja lisää ne pannulle sipulin joukkoon.

3.Anna kastikkeen paksuuntua sekoittaen. Pannu on sopivan kuuma, kun kastike poreilee pannulla.

 

Lopuksi sekoita kanapalat ja kastike keskenään. Tarjoile basmati riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla