Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Mehevä salaattipiirakka on nappitarjottava avokadon ja parsan ystävälle ja mahtava brunssitarjottava. Tähän ohjeeseen käyvät kovemmatkin avokadot, jotka siivutetaan ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.

Katso videolta, miten avokado sheivataan kuorimaveitsellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-parsasalaattipiirakka

Ainekset

1
pkt
voi- tai lehtitaikinaa (500 g, pakaste)
Avokadotahna
2
avokadoa
1
limetin mehu
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
200
g
turkkilaista jogurttia
Täytesalaatti
1
nippu
vihreää parsaa
1-2
avokadoa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
mieto punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
dl
suolapähkinöitä
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Nosta voitaikina noin puoli tuntia ennen leipomista sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Siirrä voitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä hieman ohuemmaksi. Jos käytät pieniä voitaikinalevyjä, nipistele ne yhteen. Vedä levy uunipellille, pistele haarukalla ja paista 225 asteessa 15–17 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea ja kokonaan paistunut.
  3. Tee avokadotahna. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna hedelmäliha haarukalla. Purista joukkoon limetin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa piirakka levittämällä avokadotahna piirakkalevylle. Lusikoi jugurtti nokareina tahnan päälle.
  5. Huuhtele parsat ja katkaise kuiva tyvi. Siivuta raa’at parsat kuorimaveitsellä lastuiksi. Kuori salaatin avokadot ja siivuta hedelmäliha kuorimaveitsellä lastuiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Viipaloi chili.
  6. Asettele piiraan päälle parsaa, avokadoa, tomaatteja, korianterin lehtiä, suolapähkinöitä sekä chilirenkaita. Viimeistele öljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Laita basmatiriisi kiehumaan samalla, kun kokkaat kastikkeen. Koko ruoka on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mifukastike

Ainekset

1
rs (250 g)
Mifu-suikaleita, paprika-chili
1
rs (200 g)
Tuorekset Thai-kasviksia
2
rkl
öljyä
1
rs (250 ml)
kookoskermaa
2
dl
vettä
2
rkl
sweet chili -kastiketta tai 2 tl harissatahnaa
½
tl
suolaa
1
dl
maapähkinöitä
(thaibasilikaa)

Työvaiheet

  1. Paista Mifua ja kasviksia öljyssä 3 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kookoskerma, vesi, chilikastike ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja halutessasi thaibasilikaa.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tänä vuonna jokainen saa mantelin. Ne piiloutuvat puuron sijaan helppoon pataleipään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 viipaletta
Valmistusaika
1 t + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen pataleipä

Ainekset

5
dl
kädenlämpöistä vettä
30
g
hiivaa
1
tl
fenkolia
1
tl
anista
2
tl
pomeranssia
2
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
2
dl
kaurahiutaleita
1
l
vehnäjauhoja
LISÄKSI
1
dl
manteleita
1
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon. Murustele hiiva veteen. Rouhi fenkoli ja anis kevyesti morttelissa. Lisää mausteet, siirappi, kaurahiutaleet ja jauhot nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä yön yli, vähintään 12 tuntia.

  2. Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa mantelit sekä loppu jauho taikinaan. Kääntele taikina palloksi leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

  3. Nosta kannellinen pata (3 l) kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut ja uuni kuuma, nosta leipä leivinpapereineen pataan. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia.

  4. Ota kansi padan päältä. Jatka paistamista 15 minuuttia. Nosta kuuma pata uunista ja kumoa leipä jäähtymään.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen
Suolaiset tortut täytetään paistamisen jälkeen. Jos kiire yllättää, gluteenitonta torttutaikinaa voi ostaa myös valmiina.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 torttua

Huijarin herkkutortut

Ainekset

5
dl
Semper Fin mix -jauhoseosta
2
tl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
250
g
laktoositonta voita
250
g
laktoositonta maitorahkaa
1
kananmuna
100
g
laktoositonta voita kaulintaan
TÄYTE
100
g
piparjuurituorejuustoa tai kaurapohjaista tuorejuustoa
1–2
tl
piparjuuriraastetta
170
g
Cavi-art-merilevävalmistetta
ruohosipulia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Raasta kylmä voi raastimella jauhoihin. Nypi sormin taikina murumaiseksi. Lisää seokseen kananmuna ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Siirrä kylmään peitettynä tunniksi tai yön yli.

  2. Huiskaise pöydälle jauhoseosta. Notkista taikinaa käsin ja taputtele sitä litteämmäksi. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi neliöksi.

  3. Höylää juustohöylällä kylmästä voista lastuja levyn keskiosaan. Lastut saavat peittää noin kolmanneksen taikinalevystä. Nosta levyn kulmat keskelle niin, että voi peittyy kokonaan ja levy näyttää kirjekuorelta.

  4. Tiivistä levy kaulimella painellen ja kauli se sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Käytä kaulintaan mahdollisimman niukasti jauhoseosta. Harjaa pois ylimääräinen jauhoseos. Laskosta taikinalevy kolmin kerroin reunoilta keskelle. Siirrä taikina leivinpaperin päällä pakastimeen 15 minuutiksi.

  5. Taittele ja laskosta taikinaa 5–6 kertaa taittaen taikinaa vuorotellen eri suunnista. Jäähdytä taikinaa kaulintojen välillä pakastimessa. Jätä taikina viimeisen kaulintakerran jälkeen lepäämään peitettynä jääkaappiin 30 minuutiksi tai vaikka yön yli.

  6. Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Leikkaa levystä neliöitä, joiden sivut ovat noin 10 cm pitkiä. Leikkaa viillot joulutorttujen tapaan ja taittele sakarat. Siirrä paistovalmiit tortut pellille ja pakastimeen vartiksi. Paista 200–225-asteissa uunissa 7–10 minuuttia.

  7. Notkista tuorejuusto tai sekoita piparjuuriraaste kauravalmisteeseen. Lusikoi juusto jäähtyneille tortuille. Lisää päälle Cavi-artia. Koristele ruohosipulilla ja mausta pippurilla.

VEGAANIVERSIO: Korvaa voi kasvimargariinilla ja käytä soijarahkaa. Munan voi korvata soijajogurtilla.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.