
Nokkos-kookoskeitto olisi jo sellaisenaan ihanan eksoottinen. Mutta maustapa se vielä inkiväärillä, thaicurrylla ja juustokuminalla, ja ripota päälle ituja ja yrttejä! Tämä kesäkeitto lämmittää koleampanakin päivänä.
Thaimausteinen nokkoskeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Ryöppää nokkosia kiehuvassa vedessä 30 sekuntia. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen vesi pois. Hienonna nokkoset, jos lehdet ovat isoja.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja paloittele sipuli. Paloittele sellerinvarret ja kesäkurpitsa. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti. Lisää selleri, kesäkurpitsa, currytahna, juustokumina ja korianterinsiemenet. Paista 2 minuuttia, jotta mausteista irtoaa makua. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
- Lisää nokkoset ja kookosmaito keittoon. Purista limetin mehu joukkoon ja soseuta keitto. Laita kattila takaisin liedelle, mausta keitto pippurilla ja suolalla ja kuumenna vielä kerran.
- Jaa keitto lautasille ja lisää annoksiin ituja, versoja ja korianterinlehti