Onko juhlavieraina vegejä? Tässä voileipäkakku, joka maistuu kaikille.
Porkkana-fetakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Tee täyte 1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää jäähtyneiden porkkanoiden joukkoon murennettu feta, sitruunamehu ja ripaus sokeria. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Tee täyte 2. Laita sulaneet herneet, basilikanlehdet, tuorejuusto, sitruunankuori ja suola kulhoon. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Purista sitruunamehu kostutusta varten. Lisää joukkoon vesi.
- Kokoa voileipäkakku. Laita irtopohjaisen noin 23 senttisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa paahtoleivistä pois reunat. Aseta pohjalle kaksi leipäpalaa. Leikkaa muutama pienempi pala jolla rakennat pyöreän pohjan kakulle.
- Levitä pohjan päälle porkkanalevitettä. Asettele päälle paahtoleipäviipaleet. Kostuta kerros sitruunavedellä. Levitä päälle hernetahna. Jatka kokoamista kerros kerrokselta. Viimeiseksi kerrokseksi tulee leipä.
- Kääri tuorekelmu kakun suojaksi. Nosta kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Laita jogurtti valumaan kahvinsuodatinpussiin tunniksi ennen kuin kuorrutat kakun. Sekoita jogurtin joukkoon sähkövatkaimella tuorejuusto. Levitä kuorrute kakun pintaan.
- Koristele kakku. Kuori porkkanat ja vedä juustohöylällä porkkananpituisia lastuja. Jos lastut ovat paksuja, voit keittää niitä muutaman minuutin. Kääri lastut ruusukkeiksi ja nosta ne kakun pinnalle Laita ruusukkeen keskelle oliivi. Viimeistele kakku herneenversoilla.