
Tässä kasvisgaletessa koukuttaa rapean pohjan ja mehevän täytteen yhdistelmä. Vegaaninen piirakka sopii kaikille.
Kesäkurpitsa-sitruunagalette
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi haarukalla ja vaivaa sen jälkeen taikina käsin nopeasti joustavaksi. Kääri kelmun ja laita jääkaappiin tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Hienonna purjo ja huuhtele se siivilässä juoksevan veden alla. Valuta hyvin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota purjoja ja valkosipulia 5 minuuttia. Siirrä sipulit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunan mehu ja kuori joukkoon. Soseuta ja lisää loput täytteen ainekset.
- Viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna yrtit.
- Kauli taikina isoksi kiekoksi. Levitä tuorejuustotahna pohjalle ja kesäkurpitsat sen päälle. Mausta suolalla. Hienonna timjami ja ripota se galetten pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 40 minuuttia.
- Viimeistele galette basilikanlehdillä.