
Pannukakku leivotaan piimään ja maustetaan olutmailtailla ja siirapilla. Saaristolaisleivältä makuja lainaava pannari saa päälleen katkarapuskagenia.
Suolainen pannukakku on loistava herkku niin arkeen kuin juhlaan. Sen valmistaminen on vaivatonta ja kerralla saa kokonaisen pellillisen tarjottavaa.
Tässä reseptissä pannari saa vivahteita saaristolaisleivästä, kun taikinaan lisätään tummaa siirappia ja olutmaltaita. Piimä tuo pannukakkuun kaivattua hapokkuutta ja täyteläisyyttä.
Jäähtynyt pannukakku on helppo leikata annospaloiksi ja täyttää esimerkiksi sitruunaisella katkarapuröralla. Saat tarjoilusta juhlavan, kun viimeistelet pannaripalan raastetulla sitruunankuorella, tuoreella tillillä ja tarjoilet kuohuvan kanssa.
Saaristolaispannari katkaraputäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää noin kolmasosa piimästä. Lisää siirappi, jauhot, olutmaltaat ja suola. Sekoita. Lisää loput piimästä. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 15 minuuttia.
- Anna pannarin jäähtyä hetki. Sulata sillä välin katkaravut siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Purista niistä vesi pois. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa talteen.
- Kumoa smetanarasiat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, ruokalusikallinen sitruunamehua ja katkaravut. Levitä smetana pannarin päälle. Koristele sitruunankuorella, tillillä ja kaviartilla.
Voisikohan tuon pannukakun tehdä ajoissa pakkaseen ja täytellä tarjoilupäivänä?
Tätä pannaria ei kannata tehdä etukäteen pakkaseen, se on parhaimmillaan vastapaistettuna.