Mikko Kuustosen illallisella Vain elämää -ohjelmassa syödään thaimaalainen kattaus: kookos-kasviswokkia, chili-inkiväärikatkarapuja ja "som tam" -salaattia mangosta.
Kookos-kasviswokki
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paahda currytahnaa ja hienonnettua valkosipulia pannulla öljyssä hetki. Lisää kookoskerma, raastettu inkivääri, murskattu sitruunaruoho ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia.
- Kuori ja suikaloi kasvikset ja sipuli ohuiksi tikuiksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja wokkaa kasviksia pari minuuttia, niin että kasvikset jäävät rapeiksi.
- Lisää joukkoon kastike ja nuudelit ja anna kypsyä 5 minuuttia. Lisää silputtu korianteri.
- Tarjoa wokki chili-inkiväärikatkarapujen ja mangosta tehdyn som tam -salaatin kanssa (ks. ohjeet alla). Lisäksi voit pilkkoa chiliä ja korianteria sekä seesaminsiemenillä maustettua tofua kulhoon tarjolle.
Chili-inkiväärikatkaravut
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja hienonna katkaravut. Hienonna myös chili ja ruohosipuli, raasta inkivääri.
- Mausta katkarapumurska chilillä, inkiväärillä, sitruunan mehulla ja ruohosipulilla. Anna maustua 30 minuuttia.
Som tam -salaatti mangosta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja suikaloi mango. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Sekoita mangosuikaleiden joukkoon chili, valkosipuli, sokeri sekä kalakastike ja purista joukkoon limetin mehu. Lisää suikaloidut pavut, kevätsipuli ja pähkinät.