Viikon viini: punaviini uunijuureksille
Kasvisruokaa imarteleva punaviini on hyvä löytö.
Ranskan Lang edelläkävijätuottajan Gérard Bertrand Réserve Spéciale Syrah (12,48 e) sopii hyvin talviselle kasvisruolle.
Maku?
Tasapainoisen hapokas, tumman marjaisa nuori syrah ja kypsät juurekset ovat harmoninen yhdistelmä, sillä molemmissa on makeutta ja aromeita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minkä kanssa?
Viini pääsee oikeuksiinsa, etenkin paahtamalla valmistettujen, talvijuuresten kanssa. Juurekset voi hyvin maustaa yrteillä tai vuohenjuustolla, jolloin viini kannattaa viilentää hieman tavallista viileämmäksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Alko
Viiniarvio on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut sommelier Samuil Angelov.