Kokosimme kauden herkullisimmat kasvisruuat keskikesän juhlapöytää varten. Se oli helppoa, sillä monet vihannekset ovat tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan.

Aluksi herätellään nälkää...

Juhannuksena pöytä saa notkua herkuista. Ensin nostetaan tarjolle kylmiä ruokia, jotka herättelevät nälkää. Helpointa on valita ruokalajeja, jotka voi tehdä jääkaappiin jo valmiiksi odottelemaan. Kesäinen punajuurikeitto on mainio alkupala. Se surautetaan sauvasekoittimella ja raikastetaan piimällä. Jos seurueelle eivät maistu maitotuotteet, vegaaninen kesäkeitto keitellään parsakaalista ja herneistä.

Tuhdimpaa alkupalaa etsivä suuntaa katseensa perunasalaattien suuntaan. Rapeaa tofua ja makeita mansikoita yhdistävä kesäsalaatti on oikea perunasalaattien kukkanen. Vehreämmän salaatin ystävä kokoaa minttu-parmesaaniperunasaalatin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kaipaat alkuruokapöytään kalapöydästä tuttua etikkaisuutta, kokeile esimerkiksi lasimestarin tofua.

Grilli tulille!

Grillaus on tietenkin kesäjuhlien ykköspuuhaa. Yllättävän monet kasvikset nousevat ihan uudelle tasolle, kun ne pääsevät kosketuksiin elävän tulen kanssa. Kokeile vaikkapa grillattuja avokadoja! Ne täytetään grillauksen jälkeen fetalla jä pähkinöillä. Myös misolla ja sakella maustetut munakoisot saavat ottaa grillistä reilusti väriä Ja tiesitkö jo, että vesimelonista tulee grillin paahteessa esiin aivan uusia puolia?

Vegegrillaukseen löytyy nykyään paljon tuotteita kaupan valmis- ja pakastehyllystä. Ahkera näprääjä voi kuitenkin tehdä vegen grillipihvit ihan itse. Papupohjaiset pihvit maustetaan Marokon maustein ja paistetaan vaikkapa burgerin väliin. Vähän helpompi vaihtoehto on koota sieni-tofuvartaita. Ne marinoidaan wasabilla ja teriyakikastikkeella. Seuraksi ei tarvitse kuin kylmän oluen...

Naposteluun ja väliruoaksi

Koska yö on yötön ja keskellä kokon katselua voi yllättää nälkä, on hyvä valmistautua yö- ja välipaloilla. Perinteisistä herkuista intoileva voi koota jääkaappiin vege-voileipäkakun. Se täytetään porkkanalla, fetalla ja vihreällä hernetäytteellä. Toinen vaihtoehto on tehdä ruokaisa piirakka odottomaan hiukopalaksi. Nyhtökaurasta ja texmex-mauista syntyy tuhti yöpalapiirakka. Ei kun nauttimaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla