Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Jäikö kattilan pohjalle riisipuuroa? Ei hätää. Upota jämät rapeaan pataleipään, kuohkeaan pannariin, yrttisiin piiraisiin tai samettiseen pannacottaan.

Riisipuuroleipään jää takuuvarmasti koukkuun. Rapeakuorisen pataleivän uumenissa on reilusti riisipuuroa, toki myös sopivassa suhteessa jauhoja, mausteita ja notkeaa voita. Vaivaa taikinaa huolella, niin rakenteesta tulee täydelllisen kuohkea. Leivän pinta on rapea, sillä kypsennys tapahtuu kuumassa valurautapadassa.

Toinen ihana riisipuuroherkku ovat helpot riisipiirakat. Näitä piiraita ei rypytetä eikä nypytetä, sillä ne syntyvät lasilla painellen. Taikinapohjien sisään ummistetaan makoisa täyte, jossa on reilusti riisipuuroa ja itse tehtyä yrttipestoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rakastatko juustokakkua? Kokeile lusikoida riisipuuroa juustokakun täytteeseen rahkan ja mascarponen joukkoon. Täytteeseen antaa makua raastettu luomusitruunan kuori. Pohja valmistuu kekseistä, jotka murennetaan ja notkistetaan sulalla suklaalla. Digestivekeksien tilalla voi mainiosti käyttää myös pipareita, jos niitä on vielä piparipurkin pohjalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pannacotta on monen lemppari. Riisipuuropannacottaresepti pelastaa, jos et ole vielä keksinyt jälkiruokaa tapaninpäivän aterialle. Juju piilee paitsi riisipuurossa, myös tuoreessa rosmariinissa, jota haudutetaan kermassa.

Pannari saa uuden twistin, kun taikinaan raastaa luomuappelsiinin kuorta ja lisää ripauksen kardemummaa. Ja tietysti taikinasta löytyy runsaasti riisipuuroa. Katso riisipuuropannarin ohje tästä!

Kuvat Sami Repo, Anna Huovinen ja Tuomas Kolehmainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla