Hanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Resepti ja kuva: Hanna Pihlaja

Astetta jännittävämpi granola saa kirpeyttä sitruunasta ja pienta potkua mustapippurista. Rapeaa luksusta aamuihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
10 min + paisto
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-mustapippurigranola

Ainekset

6
dl
(isoja) kaurahiutaleita
2
tl
rouhittua mustapippuria
ripaus (ruusu)suolaa
1
sitruunan kuoriraaste
2
kpl
sitruunan mehu
1/2
dl
tahinia
2
rkl
hunajaa
1
dl
(kuorettomia) pistaasipähkinöitä
1 1/2
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa, mikäli mahdollista.
  2. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet. Lisää mustapippuri ja suola.
  3. Pese toinen sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Siirrä sivuun odottamaan. Purista mehu molemmista sitruunoista. Lisää sekä sitruunan kuoriraaste että molempien sitruunojen mehu granolamassan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää joukkoon hunaja, tahini sekä pistaasipähkinät. Sekoita massa tasaiseksi joko puukauhalla tai käsin. 
  5. Levitä granola tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. 
  6. Paista uunin keskitasolla noin 15 min. Sekoita kevyesti ja jatka paistamista tarkkaillen. Noin 25 min paistamisen jälkeen lisää kookoslastut ja sekoita kevyesti. Jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia, tai kunnes granola on rapeaa ja saanut kevyesti väriä.
  7. Jäähdytä ja purkita tiiviisti. Nauti turkkilaisen jogurtin kera.

Vinkki! Vaikka sitruuna-mustapippurigranolassa ei ole paljon sokeria, se sopii hyvin myös jälkiruokaan. Pikajälkkäri valmistuu, kun tarjoat granolaa lakritsijäätelön ja marenkimurun kanssa. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Uppomunat, hollandaisekastike ja kylmäsavulohi tekevät aamiaisleivistä viikonlopun kohokohdan. Englantilaiset muffinit paistetaan maltin kanssa valurautapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min + taikinan kohottaminen 1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Florentinen leivät

Ainekset

ENGLANTILAISET MUFFINIT
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
dl
kylmää maitoa
1
kananmuna
1
rkl
voita
JAUHOTTAMISEEN
½
dl
mannasuurimoita
PIKA-HOLLANDAISEKASTIKE
200
g
voita
3
keltuaista
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
cayennenpippuria
UPPOMUNAT
2
l
vettä
½
dl
väkiviinaetikkaa
4
kananmunaa
LISÄKSI
2
dl
babypinaattia
100
g
kylmäsavulohta

Työvaiheet

  1. Laita kuivat aineet kulhoon. Lisää maito, muna ja voi. Sekoita ainekset käsin taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

  2. Siirrä taikina kulhoon ja anna sen kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

  3. Ripottele työtasolle mannasuurimoita. Taputtele taikina noin 21⁄2 sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa suorareunaisella muotilla (Ø 7–8 cm) taikinasta kiekkoja. Laita kiekot mannasuurimoilla jauhotetulle alustalle. Anna kohota peitettynä 30–40 minuuttia.

  4. Kuumenna valurautapannu hitaasti matalalla lämmöllä. Paista muffineja pannulla ilman rasvaa 7–8 minuuttia per puoli. Tarkkaile paistolämpöä, etteivät muffinit pala pohjasta.

  5. Valmista hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa ja anna voin hieman kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada kuuma rasva pieneen kannuun.

  6. Erottele sauvasekoittimen korkeaan kulhoon keltuaiset ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä laite ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut. Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla.

  7. Kuumenna uppomunia varten vesi kiehuvaksi ja lisää etikka. Riko munat varovasti yksitellen kuppiin ja kaada siitä kiehuvaan veteen. Pyöräytä ensin lusikalla veteen pyörivä liike, se auttaa munia pysymään koossa. Keitä yksi muna kerrallaan. Keittoaika on 3–4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle.

  8. Leikkaa muffinit puoliksi ja paahda ne leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Laita muffinin päälle ensin kerros pinaattia, sitten lohiviipaleita ja nosta päälle kananmuna. Valuta lopuksi leiville reilusti hollandaisekastiketta.

Vinkki Muffinit voi valmistaa etukäteen pakastimeen. Muottina voit käyttää esimerkiksi suorareunaista lasia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vaahterasiirappi on Kanadan lahja maailmalle. Klassinen herkkuaamupala syntyy sen, rapean ja suolaisen pekonin sekä kuohkeiden pannukakkuje yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanadalaiset pannukakut

Ainekset

1
pkt (140 g)
pekonia
25
g
voita
1
pullo (250 ml)
vaahterasiirappia
PANNUKAKUT
4
kananmunaa (M-koko)
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
dl
piimää
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paista pekonit pannulla molemmin puolin rapeiksi. Pidä lämpimänä 100-asteisessa uunissa.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki vispilällä ja sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja piimä.

  3. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan muutamassa erässä nostellen.

  4. Paista pannukakkuja pekonin rasvassa keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun pinnalle alkaa muodostua kuplia. Tarjoa pannukakut rapean pekonin ja voin kanssa. Valuta päälle runsaasti vaahterasiirappia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Aamiaiskulhossa raparperi yllättää kypsentämättömänä. Appelsiinimehu ja siirappi pehmentävät sen makua sopivasti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-veriappelsiinijogurtti

Ainekset

1–2
ohutta raparperinvartta
2
(veri)appelsiinia
2–3
rkl
vaahterasiirappia
1
tl
fenkolinsiemeniä
¼
tl
kardemummansiemeniä (ei kuorellinen)
1
dl
saksanpähkinöitä
4
dl
maustamatonta jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa raparperi puolen sentin viipaleiksi ja laita kulhoon. Kuori ja viipaloi appelsiinit puolen sentin viipaleiksi. Lisää viipaleet ja leikkuulaudalle valunut mehu raparperien joukkoon. Valuta siirappi päälle.

  2. Murskaa fenkolinsiemenet ja kardemumma morttelissa. Sekoita hedelmien joukkoon.

  3. Paahda saksanpähkinöitä pannussa sekoitellen ilman rasvaa noin 1 minuutti, kaada leikkuulaudalle ja rouhi veitsellä.

  4. Levitä jogurtti kahdelle lautaselle. Jaa hedelmät päälle ja viimeistele pähkinöillä.

Kommentit (0)