
Astetta jännittävämpi granola saa kirpeyttä sitruunasta ja pienta potkua mustapippurista. Rapeaa luksusta aamuihin!
Sitruuna-mustapippurigranola
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa, mikäli mahdollista.
- Mittaa kulhoon kaurahiutaleet. Lisää mustapippuri ja suola.
- Pese toinen sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Siirrä sivuun odottamaan. Purista mehu molemmista sitruunoista. Lisää sekä sitruunan kuoriraaste että molempien sitruunojen mehu granolamassan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon hunaja, tahini sekä pistaasipähkinät. Sekoita massa tasaiseksi joko puukauhalla tai käsin.
- Levitä granola tasaisesti leivinpaperoidulle pellille.
- Paista uunin keskitasolla noin 15 min. Sekoita kevyesti ja jatka paistamista tarkkaillen. Noin 25 min paistamisen jälkeen lisää kookoslastut ja sekoita kevyesti. Jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia, tai kunnes granola on rapeaa ja saanut kevyesti väriä.
- Jäähdytä ja purkita tiiviisti. Nauti turkkilaisen jogurtin kera.
Vinkki! Vaikka sitruuna-mustapippurigranolassa ei ole paljon sokeria, se sopii hyvin myös jälkiruokaan. Pikajälkkäri valmistuu, kun tarjoat granolaa lakritsijäätelön ja marenkimurun kanssa.