
Tämä on niitä ruokia, joihin ainekset löytyy melkeinpä aina kaapeista. Siis ei vain tätä ruokaa varten, vaan ihan muutenkin.
Tämä on niitä ruokia, jotka tulevat todella nopeasti.
Tämä on niitä ruokia, joita teen usein yksin ollessani, kun kokkaan ainoastaan itselleni.
Tämä on niitä ruokia, jotka maistuvat aina.
Edullista, halpaa, nopeaa.
Reseptistä kiitos italialaiselle ystävälleni, joka asui meillä kuukauden muutama vuosi sitten.
Spaghetti di pomodoro - pastaa tomaattikastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita ensimmäisenä vesi kiehumaan spaghettia varten. Lisää siihen suola. Puoleentoista litraan vettä laitoin 1,5 rkl karkeaa suolaa. Keitä al denteksi, näillä laaduilla tumma pasta kiehui 9 minuuttia, vaalea tulee usein 7 minuutissa. Veden kuumetessa ja spaghetin kiehuessa ehtii tehdä kaiken muun.
- Pilko tomaatit puoliksi ja valkosipulinkynsi karkeaksi rouheeksi. Raasta valmiiksi parmesaani ja silppua basilika.
- Kuullottele kohtalaisella lämmöllä tomaattia ja valkosipulia pinnoitetussa pannussa. Lisää pippuri ja suola. Voit vähän litistellä tomaatteja siten, että osa täytteistä pursuaa ulos ja tekee soosista kastikemaisemman, jos tomaatit eivät itsestään sinne pehmenny.
- Anna tomaattien hautua kannen alla miedo(imma)lla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes spaghettien keittoaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, basilika ja 1/3 parmesaanista.
- Sekoita valmis spaghetti tomaattikastikkeeseen ja tarjoa välittömästi. Pinnalle ripottele vielä parmesaania ja vóla!