Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Mikko Hannula

Muutama lusikallinen maapähkinävoita tekee puurolle ihmeitä. Kun liotat hiutaleet yön yli, samettinen puuro on taattu.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + yön yli

Maapähkinävoipuuro

Ainekset

4
dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1
l
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
dl
(kasvi)maitoa
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.
  2. Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä koko ajan hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.
  3. Kokoa annosten päälle mansikoita ja ripottele jauhettua kardemummaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tässä kasvisgaletessa koukuttaa rapean pohjan ja mehevän täytteen yhdistelmä. Vegaaninen piirakka sopii kaikille.

Annoksia
8
Valmistusaika
1 t + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunagalette

Ainekset

Piiraspohja
4
dl
jauhoja
1/2
dl
riihiruisjauhoja
1
tl
suolaa
3/4
dl
öljyä
1
dl
kylmää vettä
Täyte
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rs (150 g)
(vegaanista) tuorejuustoa
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
sitruunan kuorta
2
rkl
mantelijauhoa
1
rkl
oluthiivaa
1/2
tl
suolaa
Päälle
1
kesäkurpitsa
1/2
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta timjamia
1
ruukku
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi haarukalla ja vaivaa sen jälkeen taikina käsin nopeasti joustavaksi. Kääri kelmun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna purjo ja huuhtele se siivilässä juoksevan veden alla. Valuta hyvin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota purjoja ja valkosipulia 5 minuuttia. Siirrä sipulit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunan mehu ja kuori joukkoon. Soseuta ja lisää loput täytteen ainekset.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna yrtit.
  5. Kauli taikina isoksi kiekoksi. Levitä tuorejuustotahna pohjalle ja kesäkurpitsat sen päälle. Mausta suolalla. Hienonna timjami ja ripota se galetten pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 40 minuuttia.
  6. Viimeistele galette basilikanlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Jos käyttää kuivattua salviaa paljonko kannattaa laittaa?

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Tätä pizzaa ei mehevöitetä tomaattikastikkeella, vaan vegaanisella tuorejuusto-hernepestotäytteellä. Pizzapohjan maun salaisuus on hidas kohotus.

Annoksia
1 pizza
Valmistusaika
40 min + 3 h kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä vegepizza

Ainekset

1 1/2
dl
kylmää vettä
25
g
hiivaa
3/4
tl
suolaa
3
dl
durumvehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
Päälle
1
rs (150 g)
vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Oatly)
1/2
dl
vegaanista pestoa (ks. hernepeston ohje)
1
(200 g)
pieni parsakaali
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
pieni luomusitruuna
1/2
dl
pinjansiemeniä
Viimeistelyyn
1
rs (70 g)
versoseosta (Mimis)

Työvaiheet

  1. Mittaa kylmä vesi isoon leivontakulhoon. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää jauhot. Alusta taikinaa 5 minuuttia sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin. Lisää öljy ja vaivaa vielä pari minuuttia.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä huoneenlämmössä 3–4 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
  3. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperin päälle. Taputtele se jauhotetuin käsin isoksi, pyöreäksi levyksi. Jätä reunat hieman korkeammiksi, ettei täyte pääse karkaamaan. Jos taikina on jääkaappikylmä, anna sen levätä puolesta tunnista tuntiin ennen täyttämistä.
  4. Nosta tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
  5. Yhdistä tuorejuusto ja pesto.
  6. Huuhdo parsakaali ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sitruuna henkäyksenohuiksi viipaleiksi. Ohutkuorisen luomusitruunan voit käyttää kuorineen.
  7. Levitä tuorejuusto-pestoseos taikinapohjalle. Lisää päälle parsakaali- ja sitruunaviipaleet lomittain. Sivele ne öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Ripottele pizzan päälle pinjansiemenet. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele versoilla.

Vinkki! Jos pizzan ei tarvitse olla vegaaninen, voit vaihtaa tuorejuuston paksuun ranskankermaan ja peston valmisversioon.

Hernepesto

Ainekset

1
dl
manteleita ja/tai pähkinöitä
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste)
1–2
ruukkua
basilikaa ja/tai lehtipersiljaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa mantelit ja/tai pähkinät teholeikkurin kulhoon. Aja leikkuuterällä tasaiseksi rouheeksi.
  2. Sulata herneet. Saksi yrtit paloiksi. Lisää herneet, yrtit, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Aja leikkuuterällä sileäksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä ja auta seosta lusikalla leikkuuterän ulottuville. Tarkista maku.
  3. Pizzan täytteeseen laitetaan vain puoli desiä pestoa. Voit tarjota hernepeston myös esimerkiksi pastan joukossa, dippikastikkeena tai salaatin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää mitä tahansa hentolehtisiä tuoreyrttejä: basilikaa, lehtipersiljaa, tilliä, ruohosipulia ja sitruunamelissaa. Myös kaikki siemenet, pähkinät tai mantelit sopivat pestoon.

Kommentit (0)