Emmi Kuorttinen on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jouluinen charlotte russe

Ainekset

Kääretorttu (gluteeniton)
4
kpl
kananmunaa
1,5
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1,5
tl
leivinjauhetta
Kääretortun täyte
1
prk
omena-kaneli marmeladia
1
prk
Luumu-kaneli rahka
Kakun sisältö
2
prk
Luumu-kaneli rahkaa
4
dl
kermaa
8
liivatelehteä
Sokeria oman maun mukaan
vaniljasokeria oman maun mukaan
1
dl
glögiä

Työvaiheet

Valmista kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita ne varoen munasokeri vaahdon joukkoon. Paista uunipellillä uunista riippuen 6-8 minuuttia 200 c. Kumoa torttupohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Anna pohjan hetki jäähtyä. Sekoita luumu-kanelirahka ja omena-kaneli marmelaadi, levitä se kääretortulle ja kääri torttu rullalle.

Vuoraa n.3 l vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Asettele kääretorttuviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Laita kulho jääkaappiin. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mausta kerma sokereilla oman makusi mukaan, vatkaa kerma vaahdoksi. Laita rahka erilliseen kulhoon. Kuumenna glögi kattilassa hellalla kiehuvaksi, nosta liivatelehdet pois vedestä, purista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet glögiin. Anna glögin hieman jäähtyä sekoitellen sitä, yhdistä rahkan sekaan. Yhdistä rahka ja kermavaahto. Halutessasi voit lisätä täytteen joukkoon esim. luumua. Kaada täyte kääretortuilla vuorattuun vuokaan. Peitä kulho kelmulla ja anna hyytyä rauhassa, mielellään seuraavaan päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla