ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Ullamaija Hänninen

Inkiväärivoissa paistetut ahvenet silataan hunajalla ja tarjoillaan tulisten wasabiherneiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Wasabiherneitä ja hunajaisia ahvenia

Ainekset

4
dl
riivittyjä herneitä
2
rkl
voisulaa
1/2-2
tl
wasabia
3
rkl
voita
1
rkl
tuoretta inkivääriä
8
ahvenfileetä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
suolaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet. Keitä niitä vähässä vedessä muutama minuutti ja valuta lopuksi vesi pois.
  2. Hämmenna wasabi lämpimään voisulaan. Wasabi on tulista, joten käytä sitä makusi mukaan. Sekoita wasabivoi kuumien herneiden joukkoon.
  3. Sulata voi paistinpannussa ja raasta joukkoon inkivääri. Hauduta raastetta muutama minuutti.
  4. Lisää kalafileet ja kypsennä kauniin kullanvärisiksi kummaltakin puolelta. Lorauta joukkoon hunaja ja ripottele päälle suola. Tarjoa ahvenet wasabiherneiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Paketillinen jauhelihaa ja kahdeksan annosta! Riittoisan bolognesevuoan salaisuutena ovat juurekset, täysjyväpasta sekä parmesaanilla höystetty tomaattikastike, joka sitoo ainekset yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Bolognesevuoka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3–4
(400 g)
porkkanaa
pala (150 g)
juuriselleriä
1
pkt (400 g)
jauhelihaa (rasvaa 10 %) tai 1 pkt (270–280 g) kasvisjauhista
500
g
täysjyväpastaa (esimerkiksi cappelli)
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
kuivattua basilikaa
tl
suolaa
½
tl
rosmariinia
½
tl
mustapippuria
½
tl
sokeria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
7–8
dl
vettä
150
g
parmesaanijuustoa
Vuokaan
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja selleri hienoksi raasteeksi. (Jos omistat monitoimikoneen, raastaminen käy helpoiten sen avulla.)
  2. Paista jauheliha omassa rasvassaan isossa paistokasarissa (vetoisuus noin 3 l). Jos käytät kasvisjauhista, paista se tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuullottua. (Jos et omista isoa paistokasaria, voit paistaa jauhelihan ja sipulit ensin pannulla, kumota ne viiden litran kattilaan ja jatkaa kypsennystä siinä.)
  3. Lisää porkkana- ja selleriraaste, pasta ja mausteet. Pyöräytä sekaisin. Kaada päälle tomaattimurskat, huuhdo tölkit vedellä ja kaada joukkoon.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää ja imaissut suurimman osan nesteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele iso lasagnevuoka (vetoisuus vähintään 4 l) öljyllä. Kaada pastaseos vuokaan. Ripottele päälle juusto ja kauho pastaa hieman, jotta juusto sekoittuu kevyesti sen joukkoon.
  6. Kuorruta pastaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1248 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perunaa tacojen täytteeksi? Kyllä vain! Suuta kuumotteleva raikas yrttikastike tuo potkua paahdettuihin kasviksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegetacot ja vihreä hottiskastike

Ainekset

300
g
perunaa
3
porkkanaa
200
g
kukkakaalin nuppuja
Mausteöljy
2
rkl
(rypsi)öljyä
1
rkl
hunajaa
½
tl
jeeraa
¼
tl
chilijauhetta
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
suolaa
Vihreä hottiskastike
5
valkosipulinkynttä
2
vihreää tulista chiliä
½
avokado
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
dl
limetin mehua
¼
dl
vettä
1
rkl
(rypsi)öljyä
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
12
kpl
pieniä (maissi)tortilloja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kasviksiin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat, porkkanat ja kukkakaali ovat hieman pehmeitä.

  2. Tee vihreä kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna chili. Kuori ja paloittele avokado. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään. Tarkista maku.

  3. Lämmitä tortillaletut nopeasti kuivalla pannulla ja täytä paahdetuilla juureksilla ja kasviksilla sekä vihreällä hottiskastikkeella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä ja tähtianista. Siikakeitossa pääosassa on thaityylinen raikkaantulinen liemi, joka sopii ihanasti vaalealihaiselle kalalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen siikakeitto

Ainekset

1
fenkoli
100
g
siitakesieniä
15
g:n pala
inkivääriä
1
sitruunaruoho
1
punainen chili
500
g
siikafileetä
1
l
hyvää kasvislientä
1
dl
cashewpähkinöitä
2
tl
kalakastiketta
1
tl
hunajaa
1
tähtianis
2
rkl
sitruunan tai limetin mehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
1
dl
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkolista mahdolliset kuivahtaneet varret pois. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  2. Puhdista siitakesienet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  3. Leikkaa sitruunaruohosta kuiva kanta ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Pese chili, halkaise ja leikkaa pois valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Nypi siikafileistä mahdolliset ruodot pois. Poista myös nahka. Leikkaa fileet viipaleiksi.
  5. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää fenkolit, sienet, inkivääri, sitruunaruoho, chili ja cashewpähkinät. Mausta kalakastikkeella, hunajalla ja tähtianiksella. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvit­taessa suolalla.
  6. Lisää keittoon siikafileeviipaleet, sitruunamehu ja huuhdotut babypinaatin lehdet. Peitä kattila kannella, nosta liedeltä ja anna hautua vielä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele korianterilla.
     

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämä herkullinen kylmän kauden keitto saa makunsa pekonista. Kolmen kaalin kimara ja ateriajyvät tuovat annokseen runsaasti kuitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-pekonikeitto

Ainekset

1
pkt (170 g)
pekonia
1
sipuli
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
dl
ateriajyviä
1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
ps (200 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
rs (400 g)
hapankaalia
2–3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
hunajaa
2
tl
meiramia
½
tl
mustapippuria
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paahda pekoni kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää hapaankaali liemineen, vesi, kasvisliemikuutio ja ateriajyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Käsittele sillä aikaa loput kaalit. Revi lehtikaali irti ruodeistaan, huuhdo ja kuivaa revityt lehdet salaattilingossa. Nostele lehtipalat päällekkäin, rullaa ne kimpuiksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja pätki broccolinit.
  4. Lisää kaalit ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarkista maku.
     

Kommentit (0)