Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Varotko aina ruskistamasta sulaa valkosuklaata? Nyt se on jälkiruoan juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 20 min + 6 t
Vaikeustaso
Vaikea

Uuniraparperi

Ainekset

4
raparperinvartta
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
6
kokonaista mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista parfait jo mielellään edellisenä päivänä. Tee karamellisoitu valkosuklaa.
  2. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Kuori raparperit. Laita kuoret, vesi ja sokeri kattilaan. Rouhi pippurit joukkoon. Kiehauta, nosta kattila liedeltä ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Leikkaa raparperinvarret 10 cm:n tangoiksi. Laita tangot uunivuokaan yhteen kerrokseen. Siivilöi kuorten maustama liemi raparperien päälle vuokaan.
  4. Kypsennä raparperitankoja uunissa 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Nosta raparperit varovasti liemestä tarjoilulautasille. Kaada liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista.
  5. Valuta siirappia raparperien päälle. Nosta parfaitviipaleet lautasille. Murusta karamellisoitua valkosuklaata päälle.

Juomasuositus: Hapokas, mausteinen ja makea jälkiruoka jättää viinille tilaa. Brachetto on mausteinen, hieman pippurisen makuinen rypälelajike, josta valmistettu jälkiruokaviini on makeahkoa ja hieman pirskahtelevaa. Araldica Brachetto d’Acqui, 11,59 e, on mansikkainen ja jopa parfyyminen viini, joka raikastaa jälkiruoan. (Samuil Angelov)

Mustapippuriparfait

Ainekset

12
kokonaista mustapippuria
4
kananmunankeltuaista
1 1/2
dl
tomusokeria
(4
cl
vodkaa)
4
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Paahda mustapippureita paistinpannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, varo polttamasta niitä. Rouhi morttelissa tai veitsellä pieneksi. Vuoraa jäädykevuoka (vet. n. 1 l) tai vaikka pakasterasia tuorekelmulla.
  2. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää pippuri ja halutessasi vodka. Vodka tekee jäädykkeestä pehmeämmän ja nopeammin sulavan.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele se keltuaisvaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan. Napauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin että ylimääräiset ilmakuplat lähtevät pois. Suojaa tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  4. Kumoa parfait leikkuulaidalle ja leikkaa heti tarjolle.

Karamellisoitu valkosuklaa

Ainekset

100
g
valkosuklaata
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Paloittele suklaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 8 minuuttia, kunnes suklaa on ruskistunut. Sekoita suklaata välillä lusikalla, sillä valkosuklaa palaa melko helposti.
  2. Vedä suklaa leivinparin avulla pelliltä. Mausta suolalla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  3. Siirrä suklaa hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Murenna käsin rouheeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.