Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo

Glorian ruoka&viinin ihanan nostalginen kirsikkakeitto on helppo jälkiruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirsikkakeitto ja vaniljakerma

Ainekset

1
l
kirsikoita
8
dl
vettä
1 1/2
dl
sokeria
2
tähtianista
1
kanelitanko
2
rkl
perunatärkkelysjauhoja
3
rkl
tummaa rommia
Vaniljakerma
2
dl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria
1/2
vaniljatangon sisus

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikat ja halkaise ne. Siemeniä ei tarvitse poistaa, koska marjat siivilöidään keittämisen jälkeen.
  2. Mittaa vesi, kirsikat, sokeri, tähtianikset ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen noin 12–15 min, kunnes kirsikat ovat muhentuneet ja liemi on syvän tummanpunaista. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
  3. Sekoita perunatärkkelysjauhot rommin joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kirsikkamehuun koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja kiehauta kiisseli. Jäähdytä keitto jääkaapissa viileäksi ennen tarjoilua, noin 1 t.
  4. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kerman joukkoon. Sekoita.
  5. Nosta keittolautasille kirsikkakeittoa. Lusikoi päälle vaniljakermaa. Halutessasi rouhaise pinnalle vielä laadukasta tummaa suklaata.

 

Kirsikan, aniksen ja vaniljan maustama jälkiruoka on raikkaudessaan oivallinen päätös runsaalle päivälliselle. Ruoan raikkautta tukeva viini on Pohjois-Italiassa valmistettu Rosa Regale Brachetto d’Acqui, 16,39 e, Alkon tilausvalikoimasta. Se on mausteinen ja hennon pirskahteleva viini, joka korostaa kirsikan hedelmäisyyttä. Myös makea ja tummanpuhuva sherry Don Guido Pedro Ximénez 20 Years 19,90 e, viimeistelee nautinnon hienosti. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Nämä puolukka-kaurakinuski-muffinit ovat ihana yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja kaurakinuskin makeutta.
Ennen kaikkea nämä ovat helppo valmistaa, eikä kaurakinuskiakaan tarvitse kauan kiehauttaa, kun uuni hoitaa loput.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 14
Valmistusaika
n. 20 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-kaurakinuski-muffinit

Ainekset

75
g
voita
1,5
dl
sokeria
1
dl
kermaa
1
kanamuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
Päälle
50
g
voita
1
dl
fariinisokeria
0,5
dl
kermaa
1,5
dl
kaurahiutaleita
1,5
dl
puolukoita ja hiukan vielä ripotellaan päälle

Työvaiheet

Sulata voi, lisää sokeri, kerma, kanamuna ja sekoita hyvin.

Laita sitten päälle vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan, saat ne siinä päällä ensi sekoitettua, sitten sekoita kaikki hyvin.

Valmista kaurakinuski, sulata voi ja lisää fariinisokeri, sekä kerma ja kaurahiutaleet, anna hiukan aikaa kiehua sekoittaen, että menee vähän kokoon, lisää siihen varovasti puolukat ja sekoita vähän.

Lisää taikinaa kahta ruokalusikkaa käyttäen sopiviin muffinivuokiin, täytä vain puoleen väliin,
sillä taikina nousee hyvin helposti ylitse jos laittaa liian täyteen.

Laita sitten kaurakinuskia puolukoineen muffinivuokiin taikinan päälle, lisäksi voit vielä ripotella sopivasti puolukoita päälle lisää, painele niitä vähän että pysyvät täytteessä.

Paista 200 asteessa n. 15 - 20 min, tarkista kypsyys.

Kommentit (4)

Vierailija

Keitetäänkö täytteen kaurahiutaleetkin?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kyllä, hiukan keittyvät siinä samassa, tulee pehmeämpää kaurakinuskia. 😊

Vierailija

0,75g voita?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

75 g 😊

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Norwegian Wood -kirjan Midori kokkaa herkullista kiotolaistyylistä ruokaa munakoisosta ja sienistä. Tämänkin maukkaan vegaanisen nuudelikeiton juju on misopaahdettu munakoiso ja pikkelöidyt vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 20 min + 2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ramen-keitto

Ainekset

Pikkelöidyt vihannekset
½
(100 g)
kurkku
½
(200 g)
kyssäkaali
2
dl
riisiviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
soijakastiketta
½–1
tl
wasabitahnaa
Miso-munakoisot
1
(n. 400 g)
munakoiso
½
dl
vaaleaa misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
lämmintä vettä
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Liemi
2
rkl
inkivääriä
1
pkt (200 g)
siitakesieniä
1
l
vettä
2
dl
teriyaki-kastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
1
ps (200 g)
udon-nuudeleita (esim. Clearspring)
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku ja kuorittu kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa, lisää soija ja wasabi. Kaada liemi siivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa miso, vesi, mirin, soija ja seesamiöljy. Pyörittele munakoisot maustetahnassa ja levitä uunipellille. Ripottele pinnalle siemenet. Paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

  3. Tee seuraavaksi keittoliemi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Viipaloi sienet. Laita inkivääri ja sienet veteen keittokattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta viisi minuuttia. Sekoita veteen teriyaki-kastike, mirin ja soija.

  4. Hienonna sipulinvarret ja viipaloi herneet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Laita päälle sipulinvarsia, herneitä ja paahdettua munakoisoa. Kaada päälle lämmin liemi ja asettele pinnalle pikkelöidyt vihannekset. Tarjoa heti.

Vinkki! Pikkelöidyt vihannekset voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Munakoisot maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.

Kommentit (0)

Herkkumies on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Pirtelö on ihan parasta, kun laittaa joukkoon Pätkis-karkkeja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Makea Pätkis-pirtelö

Ainekset

1/2
l
vaniljajäätelöä
1 1/2
dl
maitoa
4
kpl
isoja Pätkis-patukoita (36 g)
1/2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

1. Ota jäätelö hetkeksi sulamaan. Leikkaa kuutioiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Rouhi pätkikset pieniksi murusiksi.
4. Laita jäätelökuutiot, maito, vaniljasokeri ja suurin osa rouhituista pätkiksistä tehosekoittimeen. Aja pirtelöksi.
5. Kaada pirtelö korkeisiin laseihin. Koristele kermavaahdolla ja lopuilla pätkismuruilla.

Kommentit (0)

micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Kaura-banaaniletut
Kaura-banaaniletut

Nopea ja maukas aamiaislettu makeaan ja suolaiseen aamupalaan. Sopii hyvin IBS aamupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-banaani aamiaisletut

Ainekset

5
Kpl
Kanamunaa
3
Kpl
Banaania
2,5
Dl
Kaurahiutaleita
Paistaminen
Voita

Työvaiheet

- Lisää kanamunat kulhoon
- Kuori ja muusaa banaanit
- Sekoita banaanit, kaurahiutaleet ja kanamunat keskenään.
- Paista paistinpannulla pieniä lettuja voissa pari minuuttia per puoli (tai kunnes kypsiä).

Nauti.

Itse teen lisukkeeksi makeaan: sekoitan proteiinijauhetta laktoosittomaan maitorahkaan ja laitan sitä nokareen päälle lettuihin. Halun mukaan hilloa.

Suolaisena käytän letun päälle pari viipaletta tuorekurkkua, salaattia ja kalkkunaviipalesiivu.

Kommentit (0)