Ruotsalaisella runoilijalla Carl Michael Bellmanilla oli tapana lorauttaa pyttipannuun tilkka kermaa. Täyteläinen pyttis saa särmää paahdetuista fenkolinsiemenistä ja sitruunasta.
Kermainen lohipyttipannu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja juuriselleri. Keitä juureskuutioita suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa / 1 l vettä) noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois.
- Paahda siemenet kasvisten kiehuessa: Mittaa ne kuivaan kuumaan pannuun ja paahda noin 1 minuutti. Murskaa siemenet ja laita hetkeksi sivuun.
- Paista kiehautetut juureskuutiot rapeiksi ja kypsiksi voi-öljyseoksessa pannussa. Laita hetkeksi sivuun.
- Poista lohesta ruodot, nahka ja tarvittaessa vatsarasva. Kuutioi lohi. Hienonna purjo. Paista lohta ja purjoa pannussa 3-5 minuuttia. Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lisää peruna-juuresseos ja anna sen lämmetä. Mausta pyttipannu fenkolinsiemenillä, suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.
- Tarjoile lohipyttipannun kanssa paistettuja kananmunia tai uppomunia. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla ja tillisilpulla.