Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Huijarin hummeri! Pakastetuista, valmiiksi keitetyistä täpläravuista saa superhekkua grillissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min + rapujen sulatus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut täpläravut

Ainekset

16
valmiiksi keitettyä rapua (esim. pakastettu Alfocan tai Kartanon jokiravun jumbo)
Marinadi
1
dl
sipulinvarsia silputtuna
1
dl
basilikan lehtiä
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sherryviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakasterapuja, sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan, noin 2 vrk ennen grillaamista.
  2. Kuivaa ravut ja aseta ne yksi kerrallaan leikkuulaudalle. Paina tukevan, terävän veitsen kärki ravun pään keskiosasta läpi. Paina koko terän matkalta rapu keskeltä halki. Poista tumma suoli.
  3. Tee marinadi. Silppua sipulinvarret ja basilika. Sekoita aineet tahnaksi ja levitä se ravunpuolikkaiden lihapuolelle. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
  4. Pyyhi ravuista ensin marinadi pois. Grillaa rapuja lihapinta alaspäin 5 minuuttia. Käännä ravut, sivele lihan päälle hieman marinadia ja grillaa panssaripuolelta 2–3 minuuttia. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
8 d vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Tee näin

Pese, kuori ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

800 g lohta
10 kpl perunaa (esim. rosamunda)
4 kpl porkkanaa
vettä
1 puntti kevätsipulia varsineen
1 puntti tuoretta tilliä
muutamia maustepippureita, suolaa
nokare voita, ruokakermaa

Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat, lohko / kuutioi ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)