Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Katkarapusalaatti saa uuden ulottuvuuden, kun ravut marinoidaan tamarindikastikeessa. Suolaiset pähkinät tuovat salaattiin mukavasti rapsakkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min + katkarapujen sulaminen
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-pähkinäsalaatti ja tamarindikastike

Ainekset

400
g
isoja kuorittuja katkarapuja
2
salottisipulia
250
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni tai ½ isoa kurkkua
4
kevätsipulinvartta
1 ½
dl
hienonnettua korianteria, thai-basilikaa ja/tai minttua
1
vihreä chili
½
dl
rypsiöljyä
1 ½
dl
suolattua maapähkinä-pähkinäseosta

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetut katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta sulaneet katkaravut huolellisesti.
  2. Valmista tamarindikastike (ks.ohje.)
  3. Kuori salottisipulit ja viipaloi ne. Jätä sivuun odottamaan. Halkaise tomaatit tarjoilukulhoon. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja paloittele kurkku tomaattien joukkoon. Hienonna kevätsipulinvarret ja yrtit ja lisää ne kulhoon. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna tai viipaloi chili salaatin joukkoon. Sekoita.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Kypsennä sipuliviipaleita öljyssä 2–3 minuuttia. Nosta viipaleet reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Halutessasi voit kypsentää öljyssä myös katkarapuja 1–2 minuuttia.
  5. Lisää sipulit, katkaravut ja pähkinät salaatin joukkoon. Sekoita varovasti.
  6. Tarjoa salaatti huoneenlämpöisen tamarindikastikkeen kanssa.

 

Vinkki! Saat katkarapuihin lisää potkua, jos marinoit niitä 10 minuuttia tamarindikastikkeessa ennen paistamista. Tee silloin kastiketta puolitoistakertainen annos. Käytä marinadiin 1/3 kastikkeesta ja lisää joukkoon tilkka vettä.

 

 

Juomasuositus: Mausteisentulisen salaatin juoma ei saa olla liian hapokas, sillä hapokkuus korostaa mausteisuutta. Italialainen Mezzacorona Gewürztraminer, 11,90 e, nostattaa rapujen täyteläistä ja puhdasta makua parfyymisen ja mausteisen hedelmäisyytensä ansiosta. Arkisempi valinta on englantilainen olut Old Empire India Pale Ale, 3,99 e/0,5 e. Se yhdistää annoksen maut maistuvaksi kokonaisuudeksi. (Samuil Angelov)

Tamarindikastike

Ainekset

1
dl
palmu- tai fariinisokeria
3/4
dl
kalakastiketta
2
rkl
tamarinditahnaa (esim. Spice Up)
½–1
rkl
sambal oelek -tahnaa (esim. Spice Up)
(1
rkl
raastettua galangajuurta)
1
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä seosta hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu, noin 10 minuuttia.
  2. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulihauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.

Tahini-kurkkukastike

Ainekset

1
kurkku
1
ruukku
korianteria
1/2
sitruunan mehu
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1/2
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
  2. Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pastasalaatti

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin fileepihvejä
2
rkl
oliiviöljyä
3
tl
ras el hanout -mausteseosta
Salaattiin
300
g
isoja pastakuvioita
1
(250 g)
parsakaali
1
rs (100 g)
babypinaattia
1
ananas
Kastike
½
dl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Pinnalle
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ps (50 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna öljy ja mausteseos kannellisella paistinpannulla. Nosta fileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Käännä fileet. Alenna lieden tehoa. Kypsennä kannen alla 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jottei höyry karkaa.
  4. Nosta pannu liedeltä ja anna broilerien kypsyä höyryssä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa kantta.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa parsakaalit reiluiksi paloiksi. Lisää ne pastan joukkoon, kun keittoaikaa on pari minuuttia jäljellä. Valuta pasta siivilässä ja huuhdo se kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan.
  6. Sekoita chilikastike, öljy ja suola keskenään ja lisää pastan joukkoon.
  7. Kuori ja paloittele ananas. Poista puumainen sisus. Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet. Lisää ananaspalat ja pinaatit pastan joukkoon ja kauho sekaisin. Kumoa seos vadille.
  8. Leikkaa broilerinfileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Nosta ne salaatin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa, pippuria ja kevätsipulia.

Kommentit (2)

Murmeli

Mihin baby pinaatin voi vaihtaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, sen tilalle sopii mikä vain salaatti rennoiksi paloiksi revittynä!

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Herkulliset marinoidut punasipulit höystävät ja maustavat monenlaisia ruokia.
Herkulliset marinoidut punasipulit höystävät ja maustavat monenlaisia ruokia.

Mehukkaat punasipulinrenkaat sopivat salaatteihin, hampurilaisen sekä hot dogin väliin. Herkullista myös voileivän päällä sellaisenaan! Tarjoa myös erilaisten varhaisperunoiden, pihvien ja grillatun ruoan lisukkeena. ...

Tunnetko punasipulin? Punasipuli on keltasipulin punakuorinen muunnos. Punasipulia käytetään ruoanlaitossa samalla tavalla kuten keltasipulia. Aromaattisemman makunsa takia se sopii hyvin maukkaiden keittojen ja liemien maustamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Marinoidut punasipulit

Ainekset

2 - 3
kpl
punasipulia (noin 300 g)
1
dl
valko- tai punaviinietikkaa
3
rkl
hienoa sokeria
0,5
tl
suolaa
5
kpl
mustapippuria
2
rkl
hyvää ruokaöljyä

Työvaiheet

1. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi.

2. Laita kattilaan etikka, sokeri, suola ja mustapippurit. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.

3. Lisää joukkoon punasipulinrenkaat. Kiehauta niin, että sipuli pehmenee hieman. Kääntele samalla sipulinrenkaita, jotta kaikki maustuvat liemessä.

4. Jäähdytä seos hyvin, lisää öljy ja sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Säilytä liemessään jääkaapissa.

Tulethan mukaan Facebookryhmäämme!

Kommentit (0)