Goalainen curry tehdään limettimarinoidusta kalasta.
Goalainen kalacurry
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa 1 dl vettä, limetinmehu, suola ja ripaus kurkumaa kulhoon. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi ja marinoi limettivedessä 10 minuuttia. Huuhtele kala.
- Sekoita loppu kurkuma, chili, korianterinsiemenet, paprika, jeera ja tamarindi huhmareessa tasaiseksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa voissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää mausteet huhmareesta. Nosta lämpöä ja paista 5 minuuttia.
- Lisää kasvisliemi ja hienonna tomaatit joukkoon. Hauduta 10 minuuttia.
- Lisää marinoidut kalanpalat ja kookosöljy. Hienonna korianteri ja viipaloi vihreä chili päälle.
Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.
Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.